Google Street View

Permanente huisvestiging op campings niet toegestaan

Permanent wonen op de campings in Kaag en Braassem is niet toegestaan, maar dit gebeurt nog wel veel. Daarom gaat de gemeente strenger controleren op woonfraude.

In de panden aan de Oudendijkseweg 21 en 25 in Woubrugge wonen zeventien mensen die daar niet staan ingeschreven. Dit is door een extern bureau onderzocht. De bewoners van de twee huizen moeten van de gemeente andere huisvestiging vinden. Het externe bureau onderzoekt op dit moment ook hoeveel mensen er illegaal wonen in de panden aan de Floraweg en Geestweg in Roelofarendsveen.

Per ingang van oktober gaat de gemeente controleren op camping De Drecht, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Dan is het campingseizoen namelijk voorbij en kan er gemakkelijker beoordeeld worden of de bewoners er tijdelijk of permanent wonen.

Omdat nu onduidelijk is waar verschillende woningmisbruiken voorkomen, gaat de gemeente Kaag en Braassem strengere regels hanteren. ‘’Als er een illegale bezetting wordt gevonden, wordt zowel de dader als de eigenaar van de locatie verantwoordelijk gehouden’’, meldt een woordvoeder van de gemeente.


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.