Google Street View

Permanente huisvestiging op campings niet toegestaan

Permanent wonen op de campings in Kaag en Braassem is niet toegestaan, maar dit gebeurt nog wel veel. Daarom gaat de gemeente strenger controleren op woonfraude.

In de panden aan de Oudendijkseweg 21 en 25 in Woubrugge wonen zeventien mensen die daar niet staan ingeschreven. Dit is door een extern bureau onderzocht. De bewoners van de twee huizen moeten van de gemeente andere huisvestiging vinden. Het externe bureau onderzoekt op dit moment ook hoeveel mensen er illegaal wonen in de panden aan de Floraweg en Geestweg in Roelofarendsveen.

Per ingang van oktober gaat de gemeente controleren op camping De Drecht, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Dan is het campingseizoen namelijk voorbij en kan er gemakkelijker beoordeeld worden of de bewoners er tijdelijk of permanent wonen.

Omdat nu onduidelijk is waar verschillende woningmisbruiken voorkomen, gaat de gemeente Kaag en Braassem strengere regels hanteren. ‘’Als er een illegale bezetting wordt gevonden, wordt zowel de dader als de eigenaar van de locatie verantwoordelijk gehouden’’, meldt een woordvoeder van de gemeente.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.