Ingezonden

Persoonlijke fouten nekt Vrouwen 1

Zondag 24 april, de wereldreis naar Wieringerwerf voor de wedstrijd tegen DWOW. Voor deze gelegenheid hadden we een bus geregeld en waren we keurig op tijd in Wieringerwerf.

Nadat we vorige week maar net met 0-1 hadden verloren dachten we nu een goed resultaat te halen. Met de motivatie dat bij verlies de trainers de playlist zouden verzorgen op de terugweg begonnen we eigenlijk niet zo goed. We wisten niet zo goed wanneer we wel/niet druk moesten zetten en daardoor ontstond er wat ruimtes achter onze verdediging waarbij DWOW een aantal keren dreigend doorkwam. Na een mogelijkheid van DWOW kregen zij een corner en deze werd door ons allemaal gemist en konden zij makkelijk de 0-1 maken.

Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en werd er beter druk gezet waardoor we eigenlijk de controle over de wedstrijd kregen. We kregen ook wat mogelijkheden uit gevaarlijke corners van Anna maar wat eigenlijk het hele seizoen al een probleem is, we scoren heel moeilijk. Dus op het moment dat we dachten met 1-0 achter te gaan rusten gaven we helaas de 2-0 zomaar weg. Er was niemand in de buurt maar de bal werd zomaar bij de spits in haar voeten gespeeld en voor haar was het een koud kunstje om de bal over Sebas heen te schieten. Een domper net voor rust.

Na rust een wat aanvallender EMM wat ook regelmatig dreigend was maar wederom moeite had om de trekker over te halen. Uit het niets viel ook de 3-0. De bal werd in de verdediging slecht aangenomen en de bal stuiterde zomaar voor de voeten van de spits van DWOW. Zij maakte alleen voor Sebas geen fout en zo was de wedstrijd wel gespeeld. EMM'21 bleef het wel proberen en was ook zeker niet de mindere maar we konden zelfs niet een eretreffer maken terwijl dit zeker verdiend was. Nina raakte nog de lat maar het mocht niet zo zijn.

De laatste 10 minuten scoorde DWOW nog 2x waardoor er een zeer geflatteerde 5-0 op het scorebord stond. Complimenten voor het team dat er wel voor bleef strijden tot het eind en er waren ook echt wel goede momenten maar we deden ons zelf de das om met de persoonlijke fouten en het feit dat we zeer moeizaam tot scoren komen.

Gelukkkig was de terugreis in de bus erg gezellig, de trainers lieten zich omkopen door wat drank zodat de meiden hun eigen playlist konden afspelen.

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen Overbos.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Syl Huigsloot, Marin van Heijningen (Dian Huigsloot), Joyce Huigsloot, Marinka van Scheppingen, Fien van der Meer, Nina Hoogenboom, Mirjam Schats (Shayenne Verdel), Anna Spruit, Mariska van Berkel en Isabelle van Hofwegen (Esmee Schrama).