Petra van der Wereld blijft wethouder ondanks uitblijven Tulpensteiger bij Roelofarendsveen

De kogel is door de kerk: de Tulpensteiger van dertig meter bij Roelofarendsveen is definitief van de baan. Het CDA diende een motie van wantrouwen in tegen wethouder Petra van der Wereld, vanwege het verspilde gemeentegeld.

Tijdens de raadsvergadering op maandag 25 januari is naar voren gekomen dat de Tulpensteiger het licht niet zal zien. De motie van wantrouwen leidde tot felle onenigheden binnen de gemeenteraad. ‘’Juist doordat ze deed wat u haar vroeg, namelijk zorgen voor echte participatie over wat voor soort recreatie wél gewenst is langs Noord- en Galgekade, verliepen de termijnen van de subsidieverleners’’, reageerde Nick van Egmond (D66). Hij vond het ’laag en te laat’ om te gaan ’naschoppen’ nu de wethouder heeft gedaan wat haar was gevraagd en er weer ’positieve energie rond de Braassem heerst’. Eerder trok mevrouw Van der Wereld nog het boetekleed aan en zij ging met de raadsleden in gesprek over de werkwijze bij toekomstige projecten.

CDA-fractieleider Anja de Rijk heeft hierover duidelijk een andere mening. ‘’Dit was het eerste moment dat we deze motie konden indienen.’’ Op veel steun kon de fractieleider niet rekenen. Zo noemde de VVD de handelswijze ‘disproportioneel en treurig’ en stelde SvkB dat de partij ‘politiek wil scoren over de rug van de wethouder’.

Er wordt nog gediscussieerd over een houten uitkijktoren van drie meter als vervanging voor de steiger.

Bron: Leidsch Dagblad


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.