Petra van der Wereld blijft wethouder ondanks uitblijven Tulpensteiger bij Roelofarendsveen

De kogel is door de kerk: de Tulpensteiger van dertig meter bij Roelofarendsveen is definitief van de baan. Het CDA diende een motie van wantrouwen in tegen wethouder Petra van der Wereld, vanwege het verspilde gemeentegeld.

Tijdens de raadsvergadering op maandag 25 januari is naar voren gekomen dat de Tulpensteiger het licht niet zal zien. De motie van wantrouwen leidde tot felle onenigheden binnen de gemeenteraad. ‘’Juist doordat ze deed wat u haar vroeg, namelijk zorgen voor echte participatie over wat voor soort recreatie wél gewenst is langs Noord- en Galgekade, verliepen de termijnen van de subsidieverleners’’, reageerde Nick van Egmond (D66). Hij vond het ’laag en te laat’ om te gaan ’naschoppen’ nu de wethouder heeft gedaan wat haar was gevraagd en er weer ’positieve energie rond de Braassem heerst’. Eerder trok mevrouw Van der Wereld nog het boetekleed aan en zij ging met de raadsleden in gesprek over de werkwijze bij toekomstige projecten.

CDA-fractieleider Anja de Rijk heeft hierover duidelijk een andere mening. ‘’Dit was het eerste moment dat we deze motie konden indienen.’’ Op veel steun kon de fractieleider niet rekenen. Zo noemde de VVD de handelswijze ‘disproportioneel en treurig’ en stelde SvkB dat de partij ‘politiek wil scoren over de rug van de wethouder’.

Er wordt nog gediscussieerd over een houten uitkijktoren van drie meter als vervanging voor de steiger.

Bron: Leidsch Dagblad


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.