Petra van der Wereld blijft wethouder ondanks uitblijven Tulpensteiger bij Roelofarendsveen

De kogel is door de kerk: de Tulpensteiger van dertig meter bij Roelofarendsveen is definitief van de baan. Het CDA diende een motie van wantrouwen in tegen wethouder Petra van der Wereld, vanwege het verspilde gemeentegeld.

Tijdens de raadsvergadering op maandag 25 januari is naar voren gekomen dat de Tulpensteiger het licht niet zal zien. De motie van wantrouwen leidde tot felle onenigheden binnen de gemeenteraad. ‘’Juist doordat ze deed wat u haar vroeg, namelijk zorgen voor echte participatie over wat voor soort recreatie wél gewenst is langs Noord- en Galgekade, verliepen de termijnen van de subsidieverleners’’, reageerde Nick van Egmond (D66). Hij vond het ’laag en te laat’ om te gaan ’naschoppen’ nu de wethouder heeft gedaan wat haar was gevraagd en er weer ’positieve energie rond de Braassem heerst’. Eerder trok mevrouw Van der Wereld nog het boetekleed aan en zij ging met de raadsleden in gesprek over de werkwijze bij toekomstige projecten.

CDA-fractieleider Anja de Rijk heeft hierover duidelijk een andere mening. ‘’Dit was het eerste moment dat we deze motie konden indienen.’’ Op veel steun kon de fractieleider niet rekenen. Zo noemde de VVD de handelswijze ‘disproportioneel en treurig’ en stelde SvkB dat de partij ‘politiek wil scoren over de rug van de wethouder’.

Er wordt nog gediscussieerd over een houten uitkijktoren van drie meter als vervanging voor de steiger.

Bron: Leidsch Dagblad


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.