Poldertocht 2020 verzet naar 5 september 2021

In goed onderling overleg met alle betrokkenen heeft de Poldertochtorganisatie helaas moeten besluiten om de 11e editie van de Poldertocht vanwege de coronacrisis te verzetten naar zondag 5 september 2021. 

Het allerliefste hadden de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de ijsclubs uit gemeente Kaag en Braaseem, ook dit jaar de wandelaars weer met open armen ontvangen en getrakteerd op Poldertochtwaardige wandelingen en gezelligheid. Maar gezien de bijzondere tijd waarin we nu leven is dat niet mogelijk.

Alle vergunningplichtige evenementen zijn in ieder geval tot 1 september verboden. Wat er na 1 september gebeurt, is nu nog niet bekend. Maar als evenementen van de omvang van de Poldertocht na 1 september weer toegestaan worden, dan kan ervan uitgegaan worden dat die aan extra voorwaarden zullen moeten voldoen, waaronder de 1,5 meter afstand regel.

Organisatorisch krijgt het Poldertochtteam dat in de tijd die rest tot 6 september a.s. niet goed voor elkaar. Daarnaast willen en kunnen ze die verantwoordelijkheid niet op zich nemen. De Poldertochtorganisatie werkt immers alleen met vrijwilligers en is tijdens de Poldertocht traditiegetrouw te gast op de akkers, weilanden en erven van boeren, akkerbouwers en andere landeigenaren. Ook vindt de organisatie het niet gepast om de sponsors, die de Poldertocht al tien jaar lang trouw ondersteunen, in deze moeilijke tijd om een financiële bijdrage te vragen. Dit alles overziend kon niet anders besloten worden dan de Poldertocht een jaar te verzetten.

Het goede nieuws is wel dat de organisatie nu ruim een jaar de tijd heeft om de 11e editie van de Poldertocht op 5 september 2021 tot een nog groter feest te maken dan de tochten in de voorgaande jaren. De organisatie kijkt er nu al naar uit om de ruim tweeduizend trouwe deelnemers dan weer met open armen te mogen ontvangen.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.