PR Poldertocht

Poldertocht terug van weggeweest: elfde editie een daverend succes

Na twee jaar afwezigheid vond zondag de Poldertocht eindelijk weer plaats. En niet zonder resultaat: de wandeltocht was een groot succes. Het weer was prachtig, de routes uniek en de wandelaars waren vol lof over de organisatie.

Wandelen door unieke plekken in de polder

Ruim 2.500 wandelaars verzamelden zich in Rijnsaterwoude, waar de organiserende ijsclubs uit de Kaag en Braassem en Rotary Roelofarendsveen een startlocatie opgebouwd hadden bij Fa. van Iperen & Zn. Vanaf de start liepen de deelnemers langs de oever van het Braassemermeer verder de polder in. Hiervandaan splitste de wandeling zich in een drietal afstanden: 6, 11 en 17 kilometer.

Tussen de weilanden waren speciaal voor de route bruggen gebouwd en de wandelaars werden soms zelfs dwars door de landerijen en koeienstallen gevoerd. Onderweg was ruimte voor veel gezelligheid bij de stempelposten en konden de wandelaars verschillende lekkere dingen eten en drinken. Langs de routes zorgden de polderverrassingen voor vermaak en plezier. Zo was er een slootsafari voor kinderen, een levend standbeeld (John Hoogenboom), kon er suikermaïs van het land worden geproefd en was er muzikaal vermaak van onder andere Dolly Polder, Dominee van Zanten, de Vinyl disco en DAF.

Finish vol feest

Bij terugkomst werden de deelnemers feestelijk onthaald door de organiserende verenigingen en het Liliane Fonds, waar zij onder luid enthousiasme en een heuse finishvlag een medaille en oranje Gerbera ontvingen. De wandelaars kwamen uitgelaten over de finish heen: “Het was warm, maar wat was het een prachtige en gezellige route!”

Voor de gelegenheid waren de landbouwmachines versierd en konden de bezoekers met een trekker op de foto om zo een blijvende herinnering aan deze dag mee naar huis te nemen. Terug bij de start/finish werd de geslaagde dag afgesloten met een hapje en een drankje en maakten de vrolijke deuntjes van de Vinyl Disco de feestvreugde compleet.

Wandelen voor het goede doel

Het was een warme, gezellige en geslaagde dag. De organiserende ijsclubs en de Rotaryclub Roelofarendsveen danken de sponsors, de landeigenaren voor het verlenen van toegang tot hun terrein, de gastvrijheid van de bedrijven waar een start- en stempelpost gevestigd was en de vele vrijwilligers die zich ingezet hebben om samen een geweldig evenement neer te zetten.

Maar bovenal dankt de organisatie de wandelaars die na twee jaar afwezigheid de Poldertocht weer tot een waar wandelfeest hebben weten te maken. De wandelaars hebben door deel te nemen aan de Poldertocht nog een ander belangrijke bijdrage geleverd: de inschrijfgelden komen volledig ten goede aan het goede doel. Medio oktober wordt bekend gemaakt hoeveel geld er is ingezameld voor het Liliane Fonds.

De volgende Poldertocht vindt plaats op zondag 3 september 2023.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.