Pixabay

Politie komt meerdere keren in actie vanwege beschonken bestuurders

Afgelopen weekend hebben agenten meerdere keren in moeten grijpen vanwege bestuurders die met een slok teveel op achter het stuur waren gekropen.

Vrijdagmiddag hielden agenten in Roelofarendsveen een 32-jarige bestuurder uit Lisse aan. “Na controle bleek hij te rijden zonder APK en zonder verzekering in zijn Audi S4. Verder bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard en was dit de vierde keer in twee jaar tijd dat hij werd aangehouden door de politie”, aldus Politie Kaag en Braassem. Maar dat was nog niet alles. “Als klap op de vuurpijl bleek hij eveneens onder invloed van alcohol en cocaïne.” De politie heeft hierop het voertuig van de man inbeslaggenomen. Hij zal zich eerdaags moeten verantwoorden bij de rechtbank.

Vrijdagavond was het opnieuw raak. De politie kreeg rond 23:00 uur melding van een bergingsbedrijf dat een defect voertuig van de N207 bij Leimuiden had gehaald. “Volgens de berger waren alle inzittenden onder invloed. Bij aankomst bleek niet te achterhalen wie de bestuurder was geweest. Een opgeroepen vriend welke hen kwam ophalen met de auto bleek echter ook onder invloed van alcohol. De 27-jarige bestuurder uit Rotterdam is aangehouden en overgebracht naar het bureau.”

Kapotte koplampen

Niet alleen bij automobilisten ging het mis. Op de Middenweg in Roelofarendsveen zag de politie zaterdagavond namelijk een persoon op een scooter rijden met een kapotte koplamp. De agenten besloten in te grijpen en de scooterrijder te controleren. Tijdens de controle bleek de 19-jarige bestuurder onder invloed van alcohol. Na de ademanalyse kon hij met een bekeuring en een rijverbod het politiebureau weerverlaten.

Ook zondagnacht zagen agenten een auto rijden met een kapotte koplamp. Dit was op het Kloofpad in Leimuiden. “Na het zien van ons ging de auto er vol gas vandoor. Na een korte achtervolging konden wij de bestuurder staande houden op het Verlaat. De 41-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Tevens bleek zijn auto beschadigd te zijn aan de linker voorkant. Vermoedelijk door een aanrijding.” De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Naast het proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het negeren van het stopteken, zal er ook een onderzoek worden ingesteld naar de aanrijding.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.