GGD Hollands Midden

Positief coronanieuws: vorige week geen positief geteste personen in Kaag en Braassem

In de week van maandag 6 t/m zondag 12 juli zijn er in de regio Hollands Midden in totaal 3785 coronatesten afgenomen in de teststraten in de regio. Slechts 0,3 procent hiervan testte positief. In Kaag en Braassem bleven besmettingen zelfs helemaal uit.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Vorige week zijn er in totaal 3785 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden, waarvan 13 personen positief zijn getest. Dit komt neer op 0,3 procent. Daarnaast zijn er 4 personen positief getest in ziekenhuizen en/of verzorg- en verpleeghuizen.

In Kaag en Braassem werden er vorige week 130 personen getest op het coronavirus, maar er werden geen besmettingen vastgesteld. Ook waren er geen nieuwe ziekenhuisopnames en overleed er in Kaag en Braassem niemand aan het coronavirus. Geen nieuwe ziekenhuisopnames geldt zelfs voor het eerst voor de hele regio Hollands Midden. Nieuwe coronaclusters zijn ook uitgebleven.

Lopend of fietsend door de corona teststraat?

De GGD krijgt regelmatig de vraag of je je ook kunt laten testen als je geen auto hebt, aangezien sommige testlocaties bekendstaan als corona drive-ins. Het antwoord? “Mensen kunnen met de auto naar de testlocatie komen en worden vanuit de auto getest. Mensen die geen auto hebben kunnen ook gewoon door de teststraat, bijvoorbeeld op de fiets of lopend. Dus ook als je geen auto hebt, kun je bij klachten gewoon worden getest.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.