Gemeente Alphen

Praatje aan de deur bij 70-plussers in Kaag en Braassem

In Kaag en Braassem hebben vrijwilligers van het Rode Kruis afgelopen vrijdag aangebeld bij ouderen om te vragen hoe het met hen gaat, en om advies te geven over het coronavirus en de hitte. 

Hoe gaat het met de mensen in Kaag en Braassem van zeventig jaar en ouder? Al maanden gaan de vaste activiteiten niet door. Uitjes zijn afgelast. Mensen ontvangen wordt ontraden. En het is ook niet mogelijk om even ergens een kopje koffie te drinken. Wat betekent dit voor deze oudere senioren die zelfstandig wonen? Gaat het goed met ze? Redden ze het – ook nu het zo lang duurt? Weten ze zich raad met het coronavirus en de hitte?

Op vrijdag 26 juni zijn er vrijwilligers langsgegaan bij 70-plussers in Roelofarendsveen. Tijdens een praatje op afstand werd gevraagd hoe het met hen gaat en waar deze oudere senioren mee zitten en tegenaan lopen. Ze worden gewezen op de ondersteuningsmogelijkheden en hulpvragen die tijdens het gesprek naar boven komen, worden doorgezet – waar nodig. Ook gaven de vrijwilligers, die met veel plezier langs de ouders gingen, advies over het coronavirus en de hitte.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.