Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Prikkelverwerking – De Praktijk4Kids biedt onderzoek en behandeling

Sensorische informatieverwerking, ook wel prikkelverwerking, is de samenwerking tussen de zintuigen (waar prikkels binnenkomen) en het bewegen/gedrag. Niet alleen het horen, zien, voelen, ruiken en proeven vallen onder de zintuigen, maar ook prikkels ‘in’ het lichaam, namelijk: evenwicht, houding en gevoelens zoals honger, dorst en pijn.

Kinderen met prikkelverwerkingsproblemen kunnen gevoelig zijn voor prikkels (denk aan: snel afgeleid raken, last hebben van prikkels), prikkels vermijden (denk aan: zich afsluiten, vluchten, handen op de oren), prikkels missen (denk aan: niet horen wanneer hij/zij geroepen wordt, dagdromen) of juist veel prikkels zoeken (denk aan: wiebelen, friemelen, veel opstaan).

Bij prikkelverwerkingsproblemen komen er ook vaak motorische problemen voor, zoals veel ongelukjes hebben, moeite met balans, tenen lopen, veel hangen/steunen of juist overstrekken met het lichaam. Door prikkelverwerkingsproblemen kan de alertheid negatief beïnvloed worden. Kinderen zitten in een te lage alertheid (te weinig prikkels binnenkrijgen) of juist te hoog (te veel prikkels binnenkrijgen). Dit kan de dagelijkse gang van zaken enorm belemmeren.

De Praktijk4Kids kan helpen als je kind problemen heeft met de prikkelverwerking. ‘’Wij kunnen onderzoeken hoe jouw kind prikkels verwerkt en/of behandeling geven middels sensorische integratietherapie. Wat vrij uniek is aan onze therapie, is dat we ook met een psychologische bril kijken, vanuit onze GGZ-achtergrond. Het is dus niet alleen het lichaam waarmee we aan de slag gaan, maar ook het psychologische stuk!’’ Bij sensorische integratietherapie leren kinderen om adequaat met prikkels om te gaan, opdat ze zo prettig mogelijk kunnen functioneren en participeren in het dagelijks leven.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met kayleigh@depraktijk4kids.nl of neem een kijkje op de website.   


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.