Dennis

Private shopping is voorlopig het nieuwe winkelen

Vanaf vandaag is het mogelijk om te winkelen op afspraak. Ook de winkeliers in Kaag en Braassem bieden massaal private shopping aan. Maar hoe werkt dat precies?

Tien minuten lang vrijwel in je eentje door de Action struinen op zoek naar leuke hebbedingetjes, of de volledige aandacht krijgen bij een lokale kledingwinkel. Het is vanaf vandaag mogelijk. Maar hoe werkt dat eigenlijk, private shoppen?

De basisregels

Een bestelling ophalen bij de winkel mocht al, maar nu mogen klanten ook weer beperkt de winkel in. Hierbij gelden een aantal basisregels. Klanten mogen namelijk niet in grote getalen de winkel in. Per verdieping zijn er maximaal twee klanten tegelijkertijd toegestaan. Daarnaast moet je je als klant minimaal vier uur van tevoren aangemeld hebben voor private shopping. Het bezoek duurt minimaal tien minuten. Dit om ervoor te zorgen dat klanten elkaar niet te snel afwisselen.

Tijdslots

Per winkel verschilt het hoe ze het aanpakken. Bij een boekhandel of cadeauwinkel wordt er veelal gekozen voor kortere tijdslots van 10 minuten per klant. Hierdoor kunnen er dus per uur maximaal twaalf klanten terecht in de winkel. Bij kledingwinkels is het tijdslot vaak langer, dit in verband met het passen van kleding. Sommige winkels kiezen ervoor om vooraf al de wensen met klanten door te spreken, zodat er items en setjes kunnen worden klaargelegd.

Met name voor de kleinere winkels biedt private shopping mogelijk enige uitkomst. Voor veel winkels is het echter niet de oplossing waar ze op gehoopt hadden. Zij zouden dan ook allemaal graag snel zien dat ze de deuren weer volledig kunnen openen voor hun klanten.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!