Gemeente Kaag en Braassem

PRO wint verkiezingen, SvKB grote verliezer

PRO Kaag en Braassem is de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Samen voor Kaag en Braassem waren de druiven woensdagavond erg zuur. Zij verloren twee zetels.

Was het vier jaar geleden nog spannend welke lokale partij de grootste werd, dit keer was van het begin af aan duidelijk dat PRO met kop en schouders boven de rest uitstak. Voor SvKB waren de druiven woensdagavond erg zuur. Even zag het er naar uit dat de partij het aantal zetels zag halveren, maar gelukkig voor de partij van wethouder Petra van der Wereld bleef het verlies beperkt tot twee zetels. Die zetels werden keurig verdeeld door de VVD (3 zetels) en PRO (7 zetels), de grote winnaar van de verkiezingen. 

De overige zetels werden verdeeld door het CDA en D66. Zij bleven op respectievelijk 4 en 3 zetels staan. Iets waar het CDA zeer content mee was. "Zetelbehoud zien wij, gezien de situatie bij het landelijke CDA, als winst", aldus lijsttrekker Anja de Rijk.

Voor SvKB restte niet veel meer dan de wonden likken en met de 4 zetels die ze hebben, proberen het vertrouwen van de kiezer terug te winnen.

De definitieve verkiezingsuitslag volgt maandag 21 maart om 10:00 uur.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.