Dennis

Punt blijft Punt!

Sinds 1 juni zijn Dave en Jessica de uitbaters van eetcafé Punt in Roelofarendsveen. Hoe gingen de eerste maanden, hoe beviel de eerste kroegentocht en wat zijn de plannen? Halverwege de kermis spraken we het stel, dat vanuit Pijnacker naar De Veen kwam.

Het is dinsdagmiddag als we plaatsnemen aan de bar van de bruine kroeg. Punt is nog steeds Punt, maar toch is er iets veranderd. Maar wat? John Verdel, één van de eigenaren schuift aan en verteld: “Toen we in mei de sleutel kregen, wilden we zo snel mogelijk draaien. We hebben hier binnen alleen de muren geverfd en de wijnrekken boven de bar weggehaald.” Het kwartje valt. Het is en subtiele verandering, die de bar een ruimer, maar toch gezelliger indruk geeft. “Verder is de keuken compleet vernieuwd, er zijn drie nieuwe biertanks geplaatst en aan de achterkant is een terras gemaakt”.

Tekst gaat verder onde de foto!

Terras Punt 2.0

Dave en Jessica, wonen samen met de zoon van Jessica Max, hij staat in de keuken en is vermaard om zijn heerlijke spare ribs , op de eerste verdieping. De tweede verdieping wordt op dit moment nog verbouwd. Er zit al een nieuw dak op met dakkapellen. De bedoeling is dat er drie of vier bed en breakfast kamers in komen. “Vroeger was dit een hotel, dus waarom niet terug die kant op?”

Op de vraag hoe de eerste paar maanden en het eerste weekeind van de kermis gegaan zijn antwoord Dave: "Het gaat boven verwachting goed. De biljarters zijn gebleven, op maandagmiddag en dinsdagavond zit de zaal vol met bridgers en we werken samen met Bob aan Board. Een groep gehandicapten komt bij Punt eten en/of een bakkie doen, waarna er met de boten van Bob een tocht door de polder gaan maken. We hebben er speciaal een kleine rijplaat voor gemaakt zodat ze makkelijker de boot in kunnen. De kroegentocht was een positieve verrassing. We hadden niet verwacht dat het zo druk en gezellig zou worden. Maar deze kermis is voor ons vooral leren, leren, leren,” vult Jessica aan.

Uiteraard zijn er veel plannen voor de toekomst. “We willen elke maand een themafeest in de zaal. Eind oktober hebben we een oktoberfeest, samen met de Aerebijeplukkers en met kerst en Oud & Nieuw willen we ook open. Elke dinsdag hebben we prakjesavond, daar gaan we zeker mee door. Er komt dan een pan met eten op tafel en iedereen die zin heeft, kan aanschuiven,” verteld Dave. “Geef je wel van te voren even op, vult Max aan, dan weet ik hoeveel ik moet koken. Weggooien is zonde, toch?” “Verder zijn er alweer aanvragen voor bruiloften in de zaal, maar ook dansmiddagen voor mensen met dementie staan in de planning. En we staan zeker open voor ideeën en suggesties” zegt Jessica.

Tekst gaat verder onder de foto!

Dave, Jessica en Max achter de bar bij Punt 2.0

Kortom, we kunnen de komende tijd veel verwachten van Eetcafé Punt. Zowel qua feesten, als qua opknappen. “Want er moet nog wel een en ander gebeuren”, aldus Verdel. “Maar de bruine kroeg, die blijft, vult Dave aan. We willen het huiskamergevoel bewaren”.


Meer nieuws

Muziek vandaag 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Overige gisteren 16:06

Themamarkt Roelofarendsveen en Oude Wetering op 11 oktober

Kom jij ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Roelofarendsveen en Oude Wetering spelen? Deze themamarkt vindt dinsdag 11 oktober plaats in de sporthal van De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2 in Roelofarendsveen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 20:30 uur.

Advertorial Maatschappij gisteren 14:17

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Sport gisteren 13:57

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.