Raadsavond: discussie over maximale bouwhoogte

Bij het vormen van het college van burgemeester en wethouders kon er geen beslissing worden gemaakt over hoogbouw in de gemeente Kaag en Braassem: moet de maximale bouwhoogte worden verhoogd? Vanavond komt deze discussie alsnog naar voren tijdens de raadsavond.

Het doel is om tot een gemeentebrede visie te komen. Uit een enquête van PRO Kaag en Braassem blijkt dat de meningen in de gemeente verdeeld zijn. “De uitslag is niet representatief en zullen we ook niet als zodanig gebruiken”, laat de partij weten. In totaal vulden 109 respondenten de enquête in. “Dat geeft ons wel een interessante richting die we als input kunnen gebruiken bij het debat dat over hoogbouw plaatsvindt.”

Onderscheid aanbrengen
Ongeveer de helft van de ondervraagden was voor (57%), en de andere helft was tegen (43%) het verhogen van de maximale bouwhoogte. Een groot gedeelte van de ondervraagden (52%) vond dat er bij drie tot vier lagen al sprake is van hoogbouw. Het andere gedeelte van de ondervraagden deelt de definitie van de Samenwerkingsagenda van de politieke partijen, waarin er bij 5 lagen sprake is van hoogbouw.

Voor veel ondervraagden was het belangrijkste dat de bouwhoogte past bij de omgeving. Uit de enquête blijkt dat de ondervraagden het een goed idee vonden om hogere gebouwen in het centrum te hebben, en om in kleinere kernen zoals Kaag en Oude Ade zo min mogelijk met hoogbouw te werken. De grote vraag naar woningen in Kaag en Braassem speelde nauwelijks mee in de keuze van veel ondervraagden, zo stelt PRO Kaag en Braassem.

Tijdens de raadsavond zal in worden gegaan op verschillende vraagstukken: voor wie wordt er gebouwd? En wat is hoogbouw (in Kaag en Braassem)? Ook zal er een discussie worden gevoerd over hoogbouw in combinatie met inbreiden/uitbreiden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.