Piet Sprietlopen

Record aantal deelnemers aan 18e editie Sprietlopen Leimuiden

Leimuiden – De achttiende editie van het traditionele Sprietlopen in Leimuiden is zaterdag uitermate succesvol verlopen. ,,Na een (corona-)afwezigheid van twee jaar is het evenement weer helemaal terug’’, aldus Sprietloopvoorzitter Wim Buskermolen. Het succes is volgens Buskermolen te danken aan een aantal factoren: het weer, de gastvrijheid van de gastheer: de firma De Rijk beschoeiingen en steigerwerken, de samenwerking met het Oranje Comité en last but not least: de deelnemers. Dat waren er dit jaar – verdeeld over de vier categorieën bijna 200! Een record.

De Duoloop was ook weer een succes. Bij dat onderdeel lopen twee deelnemers samen over twee sprieten. Samen houden ze een touw vast. Het doel is hetzelfde als bij het individueel Sprietlopen; droog de overkant halen. Maar… een deelnemer die te snel loopt, trekt zijn medeloper het water in! Er deden 49 koppels mee aan het nieuwe onderdeel. Winnaars werden Rick van der Zee en Kevin de Jong die in de finale – op tijd – in 3.95 seconde naar de overkant liepen.!

 

Bij de jonge jeugd – tot 14 jaar – werd de wedstrijd gewonnen door Jet Boere uit Leimuiden. Jonne van Gans uit Leimuiden werd tweede. Bij de wedstrijd voor de categorie 15-25 jaar won Kevin Eekelschot de wedstrijd gevolgd dooor Dani Visser( tweede) en Timo Zaal (derde). Bij de 25-plussers was slechts één winnaar: Rick van der Zee; inderdaad mede-winnaar van de Duoloop.

 

Wat is Sprietlopen?

Over het water liggen twee sprieten (houten heipalen). De deelnemers lopen over de paal naar de overzijde. Deelnemers die droog overkomen, gaan door naar de volgende ronde. Sommige deelnemers bereiken soms zo eenvoudig de overkant dat we het een stukje moeilijker voor ze maken: knielen, rondjes draaien op de wiebelende spriet etc.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.