Recreatiewoningen omzetten tot permanente huisvestigingen: wel of geen goed idee?

In de gemeentebegroting van deze week kwam het onderwerp over de woningbouw sterk aan bod. VVD Kaag en Braassem wilt weten waarom sommige recreatiewoningen niet permanent bewoond kunnen worden.

De VVD laat weten dat tot nu toe het beleid was dat de recreatiewoningen uitsluitend voor recreatie bestemd zijn. Maar fractievoorzitter Peter van Dijk weet dat de parken niet alleen meer worden gebruikt als vakantieparken. In september meldde de gemeente al dat zij strenger gingen controleren op de permanente huisvestigingen op campings.

Nu blijkt dat het te moeilijk is om zoiets te handhaven. ‘’Hoe kan iemand bewijzen dat het wél als recreatiewoning wordt gebruikt’’, laat Van Dijk weten. ‘’Je kan je  voorstellen dat we anders naar de zaak moeten kijken. Zeker in een tijd van woningnood.’’

Het is voor de VVD wel van belang dat zo’n recreatiewoning die permanent bewoond wordt, daar ook echt geschikt voor is. Zo moet de woning voldoen aan eisen zoals: brandveiligheid, isolatie en sanitaire voorzieningen.

Floris Schoonderwoerd wethouder wonen en lijsttrekker van PRO Kaag en Braassem is blij dat het  onderwerp woningnood zo hoog op de prioriteitenlijst staat. Echter ziet hij het idee van permanent wonen op een recreatiegebied niet rooskleurig. ‘’Vaak zijn de regels in deze recreatiegebieden minder streng.’’ Daar komt bij dat de gemeente een recreatiegemeente wil zijn. ‘’Bij de gemeente Kaag en Braassem horen zulke toeristische verblijfsplekken’’, laat Schoonderwoerd weten.

 


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.