Ingezonden

Reizend Dagboek Leimuiden gaat van buur naar buur

Op 21 december 2020 zijn er 10 Reizende Dagboeken verspreid in Leimuiden. Deze boeken zullen tot 7 januari 2021 ‘reizen’ van buur naar buur.

Annemarie van Family Factory legt uit: ‘’Mensen kunnen iets in het Reizende Dagboek schrijven of maken en het dan weer doorgeven aan de buurman of buurvrouw. Het is bedoeld als een leuke manier om verbonden te zijn in deze tijd dat we minder makkelijk samen kunnen zijn. Het gaat dus om het plezier van het ontvangen, lezen, maken en weer doorgeven.’’

Mensen kunnen er bijvoorbeeld in het dagboek schrijven over zichzelf of hun ervaringen in deze coronatijd beschrijven. Ze kunnen een favoriet recept, Netflix-tip of vraag met de buren delen. Een leuke tekening maken mag ook altijd. ‘’En natuurlijk is het een mooie tijd om een wens uit te spreken voor het nieuwe jaar!’’

Als het boek vol is of het is tijd om de boeken in te leveren. De boeken zullen nogmaals langs dezelfde mensen ‘reizen’ zodat iedereen kan genieten van bijzondere inhoud van het boek.

‘’Als Family Factory vinden we het belangrijk om mensen te verbinden vandaar dat we deze coronaproof manier hebben gevonden om op een veilige manier even met elkaar in contact te zijn en om lichtpuntjes te creëren in een tijd die in vele opzichten niet gemakkelijk is’’, aldus Annemarie. Welzijnsorganisatie de Driemaster, heeft geholpen bij het ontwerp van de dagboeken.

Meer informatie is te vinden op www.familyfactoryleimuiden.nl. Bij vragen of ideeën kun je contact opnemen met Family Factory via ffleimuiden@gmail.com.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.