Restaurant De Dyck

Restaurant De Dyck kookt 200 stamppotten voor de Voedselbank

Restaurant De Dyck in Woubrugge heeft, in samenwerking met Rotary Leiderdorp, maandag 4 januari honderden stamppotmaaltijden gekookt voor de Voedselbank Leiden. ‘’Wij hopen dat de mensen, die helaas gebruik moeten maken van de voedselbank, een (h)eerlijke maaltijd hebben!’’

Zoals velen weten is het motto van De Dyck ‘goed voor elkaar’. ‘’En om die motto dit motto in 2021 voort te zetten verzorgen wij, in samenwerking met Rotary Leiderdorp, 200 stamppotmaaltijden voor de voedselbank!’’ En dan specifiek tussen kerst en Oud en Nieuw. Maar toen bleek de voedselbank gesloten te zijn. Om die reden hebben de twee initiatiefnemers het plan doorgeschoven naar dit jaar.

‘’Voor de horeca is het nu lastig ondernemen, maar we willen ook stilstaan bij mensen die zich dagelijks zorgen moeten maken of ze wel kunnen eten. Dat zet een en ander in perspectief’’, laat Reinier Kempenaar van restaurant De Dyck weten aan het Leidsch Dagblad. Daarnaast laat Reinier weten dat veel mensen na de feestdagen een periode ervaren die als moeilijk beschouwt kan worden. ‘’Met de stamppotten hopen we de mensen die dat nodig hebben extra te steunen in deze tijd.’’

‘’Een heerlijke gezonde, lokale en dus duurzame maaltijd’’

Reinier is maandag 4 januari druk bezig geweest de boerenkool uit zijn eigen moestuin te plukken. De aardappels kwamen van de naastgelegen boerderij van Kempenaar-De Graaf en voor de liefhebbers van een authentieke Hollandse rookworst leverde Slagerij Pestel uit Leiderdorp zijn met goud bekroonde rookworst. ‘’Een heerlijke gezonde, lokale en dus duurzame maaltijd’’, aldus De Dyck op Facebook.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.