GGD Hollands Midden

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Bij de vier corona teststraten in de regio zijn in totaal 2969 personen getest op het coronavirus in de afgelopen week. Hiervan bleek 0,3 procent van het aantal testen positief. “Dat is 1,3 procent minder dan de week ervoor. Een flinke daling, terwijl het aantal testen wel redelijk gelijk gebleven is”, aldus GGD Hollands Midden.

Daarnaast worden er ook testen afgenomen in zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Het aantal testen ligt daarmee in totaal op 3709. Hiervan zijn in totaal 38 personen besmet, wat neerkomt op 1,02 procent. In Kaag en Braassem zijn de afgelopen week 139 testen uitgevoerd, waarvan 1 persoon positief zijn getest. Dit komt neer op 0,7 procent.

GGD Hollands Midden is verheugd met de resultaten: “Wij zijn blij dat steeds minder mensen positief getest worden op corona. Wij hopen dat dit aantal blijft dalen, ook nu er versoepelingen zijn afgekondigd. Juist nu blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de gedragsregels houdt en zich bij milde klachten laat testen. Het landelijk callcenter en onze teststraten zijn dan ook 7 dagen per week geopend. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Milde klachten? Testen!

Bij ons callcenter krijgt GGD Hollands Midden regelmatig vragen over de coronatest. De vraag is dan ‘ik ben alleen verkouden, ik denk niet dat het corona is, moet ik me toch laten testen?’ en ‘kan ik vaker dan 1x gratis getest worden op corona?’. Het antwoord op beide vragen is ja!

GGD Hollands Midden: “Wij horen helaas steeds vaker dat mensen met milde coronaklachten gewoon naar buiten gaan en zich niet laten testen. ‘Het is gewoon een verkoudheid’, horen we dan. Als we doorvragen blijkt dat mensen denken dat ze maar één keer gratis getest kunnen worden. Ze bewaren die test dan liever voor als ze denken dat ze echt corona hebben.” Maar dit berust op een misverstand. “Je kan zo vaak als nodig is gratis getest worden op corona. Dus ook bij milde klachten: bel 0800-1202 en laat je testen. Want alleen zo weet je zeker of je corona-vrij bent. Doe het voor jezelf en voor je familie, vrienden en collega’s.”


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.