Pixabay

Resultaten uit de GGD teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Wat zijn hier de resultaten van? En hoe zit het met onze gemeente?

Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Van al deze personen werd 1,7% positief op het virus getest. In Kaag en Braassem waren dat er nul.

GGD Hollands Midden laat weten blij te zijn met het lage percentage corona-positieven in de regio. ‘’Aan de andere kant maken wij ons zorgen over het ontstaan van coronaclusters. Wij benadrukken: houd je aan de 1,5 meter. Vermijd drukke plekken. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je zo snel mogelijk testen’’, aldus GGD Hollands Midden.

Coronaclusters

Het team bron- en contactonderzoek gaat na elke positieve testuitslag alle sociale contacten die de betreffende persoon heeft gehad na. ‘’Meestal zijn deze contacten erg beperkt waardoor de coronabesmetting snel ingedamd wordt. Soms zien we echter een coronacluster ontstaan. Dit gebeurt als een persoon met corona met veel andere personen contact heeft gehad en zich hierbij niet aan de hygiënemaatregelen heeft gehouden. Die personen hebben op hun beurt vaak ook weer contact gehad met anderen. Op die manier krijgt corona de kans zich snel te verspreiden.’’


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.