Politie Alphen aan den Rijn

Rijden met rijverbod: hardleerse bestuurder gaat binnen een paar uur meerdere keren de fout in

Een 41-jarige bestuurder kwam afgelopen weekend meerdere keren in aanraking met de politie. Eerst met Politie Kaag en Braassem, een paar uur later met Politie Alphen aan den Rijn.

Het begon op de Vierambachtsweg tussen Woubrugge en Alphen aan den Rijn. Daar nam de politie de bestelbus van de 41-jarige bestuurder uit Oegstgeest in beslag. De man reed namelijk met een ongeldig rijbewijs. Daarnaast weigerde de bestuurder mee te werken aan bloedafname. Uit een speekseltest bleek dat hij diverse soorten drugs tot zich had genomen.

Tijdens de nachtdienst een paar uur later kwam Politie Alphen aan den Rijn dezelfde man echter opnieuw tegen, alleen dit keer op een snorscooter. Aangezien de man eerder op de avond een rijverbod opgelegd had gekregen, mocht hij niet meer de weg op. De politie gaf hem dan ook een nieuw rijverbod van 24 uur. Daarnaast weigerde de 41-jarige bestuurder een bloedproef en maakte hij zich schuldig aan rijden onder invloed. “Hardleers”, aldus Politie Alphen aan den Rijn.

De bestuurder wordt door justitie uitgenodigd op zitting. Aangezien de man van een eerdere aanhouding al tien dagen moest zitten, acht de politie de kans aanwezig dat tijdens de zitting wordt geëist dat de man meerdere dagen in de cel moet verblijven.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.