Google Street View

Rijksmonument De Hervormde Kerk in Kaag krijgt subsidie

Dit jaar kregen vijf rijksmonumenten in de provincie Zuid-Holland subsidie ​​om hun restauratie, herbestemming, toegankelijkheid en verduurzaming te bevorderen. De Hervormde Kerk in Kaag hoort bij een van deze vijf monumenten en krijgt een subsidie van € 61.163.

Tussen 1 mei en 1 juli 2020 konden eigenaren van een rijksmonument een subsidieaanvraag indienen. De provincie ontving in totaal zeven aanvragen, waarvan er vijf gedeeltelijk gehonoreerd zijn. Om de subsidie te krijgen is gekeken naar de wijze waarop de voorziening is aangebracht, hoeverre dit gevolg heeft voor het monument, de cofinanciering, de publieke toegankelijkheid en de inzet van de werkplaats.

“Het is mooi om te zien hoe talloze monumenteigenaren en een grote schare vrijwilligers elke dag weer hun daadkracht, energie en vakkennis inzetten. De provincie is blij dat zij daar middels onze subsidieregeling een steentje aan bijdraagt. Zo kunnen wij ons erfgoed behouden, beleefbaar maken en doorgeven aan toekomstige generaties. Want erfgoed is van ons allemaal’’, laat Willy de Zoete - van der Hout, lid van het college van Gedeputeerde Staten voor erfgoed en cultuur, weten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.