Pixaby

Rijksoverheid geeft burgers een stem om beter uit de crisis te komen

Van februari tot en met mei 2021 reserveert de Rijksoverheid tachtig dialoogtafels. Eenieder krijgt zo de kans om op het platform Watisjouwidee.nl te praten over problemen en kansen die zijn ontstaan door de coronacrisis. 

De Rijksoverheid probeert met dit plan de inwoners van Nederland actief mee te laten denken. De ideeën kunnen problemen verhelpen, motiverend werken of brengen verandering teweeg. 

Moeilijke tijden 

Het coronavirus heeft al lange tijd invloed op ieders leven. Alles is anders: hoe we werken, zorgen, consumeren, sporten, communiceren, rouwen, plezier maken, reizen en ontspannen. Wat kunnen we daarvan leren? De overheid gaat de dialoog aan met Nederlanders die normaal gesproken niet vaak aan het woord komen. Met deze inclusie wil de Rijksoverheid samen vooruitkijken naar hoe Nederland beter uit de crisis kan komen.

Aan tafel 

In totaal zijn er tachtig dialoogtafels die plek bieden aan 1.500 mensen. Vijftig van deze tafels zijn voor burgers, twintig tafels zijn voor maatschappelijke organisaties en tien tafels zijn voor wetenschappers en denkers. Hier krijgen zij de gelegenheid om hun ervaringen en ideeën te delen. Er zijn zeven thema’s waar over gediscussieerd wordt aan de tafels: geluk en ontspanning, gezondheid, onderwijs en werk, natuur en milieu, wonen en verkeer en samen leven en welvaart. 

Mocht jij nu goede ideeën hebben of je ervaringen willen delen, kijk dan hier voor meer informatie over het initiatief van de Rijksoverheid. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.