Archieffoto

Rioolinspecties Leimuiden, Hoogmade en Woubrugge

In week 36 tot en met week 40 wordt op diverse locaties binnen de gemeente Kaag en Braassem de hoofdriolering gereinigd en geïnspecteerd.

Het gaat om delen in de kernen Leimuiden (week 36), Hoogmade (week 37 en 38) en Woubrugge (week 39). Het reinigen van het hoofdriool gebeurt met water onder hoge druk, waardoor aanwezige vervuiling wordt verwijderd. Aansluitend wordt met een rijdende videocamera het riool geïnspecteerd.

Weinig hinder

U merkt over het algemeen weinig van deze werkzaamheden. Maar, het is mogelijk dat u enige (geluids)overlast ondervindt van de reinigingsvoertuigen. Het reinigen van het hoofdriool gebeurt met hoge druk, waardoor de kans bestaat dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of een tijdelijk onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis, eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen en het toilet door te trekken. Hiermee worden de zwanenhalzen van de afvoerleidingen weer gevuld. In het andere geval kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. Doorgaans komt dit zelden voor.

Planning en informatie

De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van lokale situatie en weersomstandigheden en daardoor is het niet mogelijk om een exacte datum te benoemen waarop mogelijk bij u in de straat gewerkt zal worden. Betrokken aanwonenden worden altijd tijdig per brief geïnformeerd. In deze brief staat wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en welke maatregelen u als bewoner kunt nemen om eerder genoemde overlast te voorkomen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.