Dennis

Rommelige oranjeloop op landijsbaan

De oranjeloop werd dit jaar gelopen op de Landijsbaan in Oude Wetering. Op de ijsbaan was een parcours van een kleine 500 meter uitgezet. Dat de kinderen daardoor en flink aantal rondes moesten lopen, kwam de overzichtelijkheid niet ten goede. 

Het zonnetje scheen heerlijk, de mannen van het Oranjecomité hadden samen met de mensen van LV Plantaris een mooi rondje uitgezet. De kinderen die er waren hadden er zin in, ze stonden een kwartier voor de start al te dringen achter het startdoek. Alle ingrediënten dus voor een mooie oranjeloop. Doordat het aantal inschrijvingen wat achter bleef, werd besloten om iedereen tegelijk te laten starten. 

(tekst gaat door onder de foto)

Start oranjeloop 21

Het maakte de loop er niet overzichtelijker op. De eerste paar lopers van de 2 km waren goed in de gaten te houden. Die liepen keurig achter "de haas" aan. Daarna werd het wat lastiger. Veel kinderen vergaten ronde 3 en bij de 6km, die 12 rondes telde, was het voor een aantal kids ook lastig dat ze maar 10 vingers hadden. Het leidde tot de nodige discussies aan de finishlijn. Maar de meeste kinderen waren blij dat ze aan de oranjeloop mee mochten doen en genoten van het heerlijke ijsje wat er na afloop voor iedereen was. De oranjeloop op de ijsbaan was een mooie oplossing, maar voor de overzichtelijkheid zou het beter zijn als we volgend jaar weer op het Noordeinde lopen. 

 

Voor meer foto's klik hier


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.