Dennis

Rommelige oranjeloop op landijsbaan

De oranjeloop werd dit jaar gelopen op de Landijsbaan in Oude Wetering. Op de ijsbaan was een parcours van een kleine 500 meter uitgezet. Dat de kinderen daardoor en flink aantal rondes moesten lopen, kwam de overzichtelijkheid niet ten goede. 

Het zonnetje scheen heerlijk, de mannen van het Oranjecomité hadden samen met de mensen van LV Plantaris een mooi rondje uitgezet. De kinderen die er waren hadden er zin in, ze stonden een kwartier voor de start al te dringen achter het startdoek. Alle ingrediënten dus voor een mooie oranjeloop. Doordat het aantal inschrijvingen wat achter bleef, werd besloten om iedereen tegelijk te laten starten. 

(tekst gaat door onder de foto)

Start oranjeloop 21

Het maakte de loop er niet overzichtelijker op. De eerste paar lopers van de 2 km waren goed in de gaten te houden. Die liepen keurig achter "de haas" aan. Daarna werd het wat lastiger. Veel kinderen vergaten ronde 3 en bij de 6km, die 12 rondes telde, was het voor een aantal kids ook lastig dat ze maar 10 vingers hadden. Het leidde tot de nodige discussies aan de finishlijn. Maar de meeste kinderen waren blij dat ze aan de oranjeloop mee mochten doen en genoten van het heerlijke ijsje wat er na afloop voor iedereen was. De oranjeloop op de ijsbaan was een mooie oplossing, maar voor de overzichtelijkheid zou het beter zijn als we volgend jaar weer op het Noordeinde lopen. 

 

Voor meer foto's klik hier


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.