Dennis

Ronald van der Meer rent marathon door Kaag en Braassem

Ronald van der Meer zou eigenlijk in september de marathon van Berlijn gelopen hebben. Helaas is dat niet mogelijk door het coronavius. Maar Ronald liet het er niet bij zitten. Hij liep afgelopen weekend zijn eigen marathon door Kaag en Braassem.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)

De eigenaar van Heemskerk Sport en Games was in zijn jeugdjaren keeper bij Feijenoord, Ajax en Volendam. Als senior keeper bij VVSB heeft hij altijd een hekel had aan hardlopen en zeker aan de grote afstanden. Sterk was hij op de korte sprintjes waar hij als keeper veel baat bij had. Toen hij stopte moet voetballen, is hij, om fit te blijven, kleine stukjes gaan hardlopen. Dit beviel zo goed dat hij het uitbreidde tot een marathon.

In november vorig jaar maakte hij bekend dat hij was ingeloot voor de marathon van Berlijn op 27 september. Toen dit door het coronavirus allemaal niet door kon gaan, wilde hij de marathon niet uitstellen naar volgend jaar en is hij vol gegaan voor zijn eigen marathon.

Zondag 25 oktober startte Ronald om 13.00 uur. Zijn vriendin Floor Straathof fietste met hem mee. Om de 5 km stonden zijn ouders en schoonouders klaar met flesjes drinken die Ronald zelf had klaargemaakt. Ook stonden onderweg genoeg fans om hem aan te moedigen. Tussen de 25 en 30 km, achter Rijnsaterwoude tot aan Ter Aar, rende de 31-jarige fanatiekeling in en flinke hoosbui.

Aan de finish werd de hardloper opgevangen door een groepje familie met een medaille, bloemen en een echt finishlint. Uiteindelijk deed Ronald 3 uur en 54 minuten over de marathon.


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.