Dennis

Ronald van der Meer rent marathon door Kaag en Braassem

Ronald van der Meer zou eigenlijk in september de marathon van Berlijn gelopen hebben. Helaas is dat niet mogelijk door het coronavius. Maar Ronald liet het er niet bij zitten. Hij liep afgelopen weekend zijn eigen marathon door Kaag en Braassem.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)
Marathon (foto: Dennis)

De eigenaar van Heemskerk Sport en Games was in zijn jeugdjaren keeper bij Feijenoord, Ajax en Volendam. Als senior keeper bij VVSB heeft hij altijd een hekel had aan hardlopen en zeker aan de grote afstanden. Sterk was hij op de korte sprintjes waar hij als keeper veel baat bij had. Toen hij stopte moet voetballen, is hij, om fit te blijven, kleine stukjes gaan hardlopen. Dit beviel zo goed dat hij het uitbreidde tot een marathon.

In november vorig jaar maakte hij bekend dat hij was ingeloot voor de marathon van Berlijn op 27 september. Toen dit door het coronavirus allemaal niet door kon gaan, wilde hij de marathon niet uitstellen naar volgend jaar en is hij vol gegaan voor zijn eigen marathon.

Zondag 25 oktober startte Ronald om 13.00 uur. Zijn vriendin Floor Straathof fietste met hem mee. Om de 5 km stonden zijn ouders en schoonouders klaar met flesjes drinken die Ronald zelf had klaargemaakt. Ook stonden onderweg genoeg fans om hem aan te moedigen. Tussen de 25 en 30 km, achter Rijnsaterwoude tot aan Ter Aar, rende de 31-jarige fanatiekeling in en flinke hoosbui.

Aan de finish werd de hardloper opgevangen door een groepje familie met een medaille, bloemen en een echt finishlint. Uiteindelijk deed Ronald 3 uur en 54 minuten over de marathon.


Meer nieuws

Politie vandaag 16:40

Uit de hand gelopen ruzie mondt uit in mishandeling op Kaag

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni heeft er een incident plaatsgevonden op Kaag. Het politieteam van Kaag en Braassem kwam af op een uit de hand gelopen ruzie. Het bleek om een flinke mishandeling te gaan. 

Maatschappij gisteren 16:07

Steun samen met PLUS van Dijk je favoriete club of vereniging

PLUS van Dijk staat midden in de maatschappij en levert graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Niet voor niets is PLUS voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Zij vinden het dan ook belangrijk de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Politie 12 jun. 2021 17:04

Grote verkeerscontrole in Roelofarendsveen

Vrijdag 11 juni hield de politie, samen met de Douane, Dienst Infra, Landelijke Eenheid, Team Real Time Intelligence Center (RTIC) en team Coördinatie en Executie Taken een grote controle op het parkeerterrein van DOSR in Roelofarendsveen. 

Advertorial Overige 11 jun. 2021 16:41

Volg @plutosport.nl en maak kans op leuke EK-prijzen!

Yes! Vandaag begint het EK voetbal en dat betekent iedere dag genieten van de beste wedstrijden, versierde straten, oranjebitter, oranjevla, oranjekoeken en natuurlijk leuke winacties. Bij Plutosport maak je kans op een Plutosport juichshirt!