Ingezonden

Ronde van Jezus Eik in Hoogmade

Op vrijdagavond 17 juni heeft te Hoogmade weer de jaarlijkse ronde van Jezus Eik plaats gevonden. Een tijdrit over ± 14 km die voor de 28e keer is georganiseerd.

Een 50 tal wielrenners hebben hieraan deelgenomen en er zijn mooie prestaties neergezet. De snelste rijder zette een tijd neer van gemiddeld ruim 44 km per uur. Verschillende deelnemers legden het parcours af op een professionele tijdritfiets. De deelnemers zijn verdeeld in 2 categorieën, de leden: (ex) Hoogmadenaren en niet Hoogmadenaren. Deze laatst genoemde deelnemers doen Buiten Mededinging mee.

Veel vrijwilligers, waaronder de verkeersregelaars, hebben een bijdrage gegeven om het parcours zo veilig mogelijk te laten zijn en mede hierdoor is de avond zonder calamiteiten verlopen. Ook de dorpsbewoners hebben gehoor gegeven, gedurende deze uren het parcours fiets- en autovrij te houden.

Ondanks een stevige wind waren de weersomstandigheden uitstekend.

De 1e prijzen gingen naar: Dames: Corrie van der Meer, Heren senioren: Frank Bisschop, Heren 40+: Matthijs de Haas, Heren 50+: Sjon van Tol, Heren 60+: Kees van Rijn. Dames BM: Olga de Boer en heren BM: Ruben van Randeraat.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.