Ingezonden

Ronde van Jezus Eik in Hoogmade

Op vrijdagavond 17 juni heeft te Hoogmade weer de jaarlijkse ronde van Jezus Eik plaats gevonden. Een tijdrit over ± 14 km die voor de 28e keer is georganiseerd.

Een 50 tal wielrenners hebben hieraan deelgenomen en er zijn mooie prestaties neergezet. De snelste rijder zette een tijd neer van gemiddeld ruim 44 km per uur. Verschillende deelnemers legden het parcours af op een professionele tijdritfiets. De deelnemers zijn verdeeld in 2 categorieën, de leden: (ex) Hoogmadenaren en niet Hoogmadenaren. Deze laatst genoemde deelnemers doen Buiten Mededinging mee.

Veel vrijwilligers, waaronder de verkeersregelaars, hebben een bijdrage gegeven om het parcours zo veilig mogelijk te laten zijn en mede hierdoor is de avond zonder calamiteiten verlopen. Ook de dorpsbewoners hebben gehoor gegeven, gedurende deze uren het parcours fiets- en autovrij te houden.

Ondanks een stevige wind waren de weersomstandigheden uitstekend.

De 1e prijzen gingen naar: Dames: Corrie van der Meer, Heren senioren: Frank Bisschop, Heren 40+: Matthijs de Haas, Heren 50+: Sjon van Tol, Heren 60+: Kees van Rijn. Dames BM: Olga de Boer en heren BM: Ruben van Randeraat.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.