Ingezonden

Rotaryclub Jacobswoude organiseert Sloepentocht Senioren Leimuiden

Voor de zesde maal, slechts onderbroken door een periode van twee jaar in verband met de pandemie, organiseerde RC Jacobswoude in samenwerking met het Oranje Comité Leimuiden de jaarlijkse sloepentocht voor senioren. Begonnen als klein evenement voor 40 deelnemers is deze activiteit uitgegroeid tot een mega vaartocht.

Dit jaar werd een totaal aantal van 110 deelnemers geteld. In zijn openingswoord memoreerde Ron Kouwenberg, scheidend voorzitter van het Oranje Comité Leimuiden, de enorme opkomst. “ Wat geweldig dat we wederom zo veel mensen als gast mogen verwelkomen. Fantastisch!” Annette Groeneveld, verantwoordelijk namens Rotary voor de organisatie, was het hier volledig mee eens. “ Wat heerlijk om na twee jaar hier weer te mogen zijn”. Hierna richtte zij het woord tot Ron Kouwenberg. “Wij kijken terug op fantastische samenwerking met het Oranje Comité en met jou, Ron.” Inkomend Rotary voorzitter Willem Weijers sloot hierbij aan en bedankte Ron hartelijk voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Niet alleen Ron maar ook Cora Broere, jaren achtereen betrokken bij het OC, neemt afscheid en werd hartelijk bedankt en in de bloemen gezet.

Hierna volgde het inschepen en werd koers gezet richting Kaag. Met Noordwest 3, een stevig windje schuin op kop, vetrokken 12 sloepen rond klokslag 1. Het grote aantal deelnemers is niet meer onder te brengen in de boten van de clubleden. “Bob on Board” heeft ons ook dit jaar wederom uit de brand geholpen door belangeloos zijn grootste boot ter beschikking te stellen.

Aan boord van elke schip verzorgden de gastvrouwen/-heren een heerlijk hapje en drankje. Deze traditie valt elk jaar weer geweldig in de smaak. De pauzestop was dit jaar in restaurant  ’t Kompas aan de Dieperpoel. Alle deelnemers kregen koffie met heerlijk appelgebak aangeboden door Ton van Berkel ( Van Berkel Aannemers ) en Hans van Welsum ( Marlintrans Transport en Logistiek ).

Hierna moesten ze helaas weer huiswaarts maar nu heerlijk voor de wind en een zonnetje op de rug. In de haven van aannemer Ron de Rijk, elk jaar weer bereid om de Rotary te ontvangen, werden de deelnemers verwelkomd door de nieuwe burgemeester mevrouw Astrid Heijstee, die meteen wilde weten hoe de senioren de middag hadden ervaren. "Wij zijn haar zeer erkentelijk dat zij tijdens haar drukke werkzaamheden hiervoor tijd kon vrijmaken."

RC Jacobswoude kijkt weer terug op een zeer geslaagde middag.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.