Ingezonden

Rotaryclub Jacobswoude organiseert Sloepentocht Senioren Leimuiden

Voor de zesde maal, slechts onderbroken door een periode van twee jaar in verband met de pandemie, organiseerde RC Jacobswoude in samenwerking met het Oranje Comité Leimuiden de jaarlijkse sloepentocht voor senioren. Begonnen als klein evenement voor 40 deelnemers is deze activiteit uitgegroeid tot een mega vaartocht.

Dit jaar werd een totaal aantal van 110 deelnemers geteld. In zijn openingswoord memoreerde Ron Kouwenberg, scheidend voorzitter van het Oranje Comité Leimuiden, de enorme opkomst. “ Wat geweldig dat we wederom zo veel mensen als gast mogen verwelkomen. Fantastisch!” Annette Groeneveld, verantwoordelijk namens Rotary voor de organisatie, was het hier volledig mee eens. “ Wat heerlijk om na twee jaar hier weer te mogen zijn”. Hierna richtte zij het woord tot Ron Kouwenberg. “Wij kijken terug op fantastische samenwerking met het Oranje Comité en met jou, Ron.” Inkomend Rotary voorzitter Willem Weijers sloot hierbij aan en bedankte Ron hartelijk voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Niet alleen Ron maar ook Cora Broere, jaren achtereen betrokken bij het OC, neemt afscheid en werd hartelijk bedankt en in de bloemen gezet.

Hierna volgde het inschepen en werd koers gezet richting Kaag. Met Noordwest 3, een stevig windje schuin op kop, vetrokken 12 sloepen rond klokslag 1. Het grote aantal deelnemers is niet meer onder te brengen in de boten van de clubleden. “Bob on Board” heeft ons ook dit jaar wederom uit de brand geholpen door belangeloos zijn grootste boot ter beschikking te stellen.

Aan boord van elke schip verzorgden de gastvrouwen/-heren een heerlijk hapje en drankje. Deze traditie valt elk jaar weer geweldig in de smaak. De pauzestop was dit jaar in restaurant  ’t Kompas aan de Dieperpoel. Alle deelnemers kregen koffie met heerlijk appelgebak aangeboden door Ton van Berkel ( Van Berkel Aannemers ) en Hans van Welsum ( Marlintrans Transport en Logistiek ).

Hierna moesten ze helaas weer huiswaarts maar nu heerlijk voor de wind en een zonnetje op de rug. In de haven van aannemer Ron de Rijk, elk jaar weer bereid om de Rotary te ontvangen, werden de deelnemers verwelkomd door de nieuwe burgemeester mevrouw Astrid Heijstee, die meteen wilde weten hoe de senioren de middag hadden ervaren. "Wij zijn haar zeer erkentelijk dat zij tijdens haar drukke werkzaamheden hiervoor tijd kon vrijmaken."

RC Jacobswoude kijkt weer terug op een zeer geslaagde middag.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.