Mitterreither orgel uit 1794 in de Dorpskerk van Woubrugge

Ruim twee ton subsidie voor Mitterreitherorgel in Dorpskerk Woubrugge

Mede dankzij een subsidiebijdrage van de provincie Zuid-Holland kan de Dorpskerk in Woubrugge werken aan (verder) herstel van hun rijksmonument, het Mitterreitherorgel.

Hiervoor is door de provincie een bedrag van € 207.734 beschikbaar gesteld. Het geld is bedoeld voor een algehele revisie van het orgel, waardoor het weer goed bespeelbaar wordt. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor herstel van de monumentale ombouw.

De provincie ontving dit jaar 27 aanvragen voor een financiële bijdrage ten behoeve van de restauratie van een rijksmonument. Zes van deze aanvragen krijgen een restauratiebeschikking.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.