Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Aldus Mark Rutte. ‘’Het virus is bezig aan een gevaarlijke opmars, het aantal besmettingen neemt al aantal weken toe. Onze boodschap is simpel: een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Volgens Rutte houden steeds minder mensen zich aan regels als de anderhalve meter afstand, thuisblijven bij klachten en drukte vermijden.

Daarom komen er nieuwe maatregelen, zowel regionaal als landelijk.

Regionaal

Burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s hebben hierbij een cruciale rol. Zij mogen experimenteren met bijvoorbeeld een lokale mondkapjesplicht, parkeergelegenheden beperken bij publieke plekken, het intensiveren van de handhaving, het inperken van nachtwinkels en horeca tot 00:00 uur en mogen zij het publiek bij sportwedstrijden beperken of zelfs verbieden.

Landelijk

Voor heel Nederland gelden deze laatste twee maatregelen, mits het aantal besmettingen blijft groeien. Voor nu zijn de volgende twee maatregelen landelijk erbij gekomen:

  • Introductieweken van aankomende studenten zullen zo veel mogelijk online plaatsvinden. Fysieke bijeenkomsten mogen alleen in kleine groepen, op afstand, zonder alcohol, tot 22:00 uur ’s avonds en met instemming van de burgemeester of de voorzitter van de veiligheidsregio.
  • Voor de horeca geldt naast de bestaande maatregelen dat bij de deur de naam en contactgegevens van klanten worden genoteerd. Regionaal kunnen horecagelegenheden zo nodig worden gesloten.

Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.