Sacramentshuis kerk Hoogmade blijkt onbeschadigd

Vijf maanden na de brand is de eerste stap gezet: de pastorie van de kerk mocht betreden worden om het sacramentshuis met daarin de heiligdommen te openen. De grote brand zorgde ervoor dat de toren van de kerk omviel en het dak instortte. 

Een sacramentshuis (tabernakel) is in de Katholieke kerk een rijk versierde, brandwerende kluis op het hoogaltaar. Hierin liggen de heiligdommen van de kerk.

Deze kluis mocht woensdag 1 april na vijf maanden eindelijk geopend worden, omdat de kerk een stalen frame heeft gekregen ter voorkoming van het instorten van de muren. En wat blijkt? De inhoud ervan, de cibories en het Heilig Sacrament, is onbeschadigd.

En dat is na de verwoestende brand een wonder te noemen. Pastoor Jack Glas was sinds de mis die hij de dag voor de brand hield, niet meer in de kerk geweest. Samen met diaken André van Aerle en pastoraal werker Marjo Hoogenbosch stelde Glas woensdag het Heilige Sacrament veilig en werd er gebeden.

Bron: AD


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.