Bas de Brouwer
Advertorial theater

Saman Amini’s Integratieplan in Theater Castellum

Na de veelgeprezen voorstellingen ‘A Seat at The Table’, ‘Samenloop van Omstandigheden’ en Nobody Home’ komt theatermaker, performer en muzikant Saman Amini nu met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan laat hij op verschillende wijze zien hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Toptheater”, “Aangrijpend en inhoudelijk sterk”, “Godvergeten talent”
- Youp van ’t Hek over ‘Samenloop van Omstandigheden’ 

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini de bezoeker mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd? 

Maatschappelijk onderwerp

Amini produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. 

Op Radio 1 vertelt Amini waar hij het echt voor doet. "Nominaties en prijzen, het is allemaal heel erg mooi en natuurlijk is het fijn om erkend te worden, maar uiteindelijk als ik iets zou inlijsten, dan zijn het de Instagramberichten met persoonlijke reacties van mensen. Als een witte vrouw mij vertelt dat zij na het zien van de voorstelling bewuster is geworden van racisme. Dat zijn de prijzen voor mij." 

Kaarten

Op woensdag 5 oktober komt Amini naar Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Tickets zijn te koop via bit.ly/Saman0510

Deze voorstelling is erg geschikt voor het reguliere theaterpubliek, maar bijvoorbeeld ook voor politici, (begeleiders van) statushouders en COA-medewerkers. 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.