Gemeente Kaag en Braassem

Samenwerking zorgt voor mooie toekomst Ignatiusschool

Na een aantal jaren van onderzoeken, gesprekken, plannen beoordelen en afwegingen maken is nu een prachtige invulling gevonden voor de oude Ignatiusschool aan het Noordeinde 240 in Roelofarendsveen. De gemeente Kaag en Braassem, Muziekcentrum Liefde voor Harmonie en Johlex Bouw hebben de overeenkomst getekend.

Wethouder Petra van der Wereld: “Ik ben trots dat we met elkaar zo’n mooie nieuwe invulling kunnen geven aan dit markante gebouw. Met respect voor de oude Ignatiusschool gaan Stichting Liefde voor de Harmonie en Johlex Bouw voorzien in een muziekcentrum en jongerenhuisvesting. Hoe mooi is dat!”

Liefde voor Harmonie

Muziekcentrum Liefde voor Harmonie krijgt met het ondertekenen van de overeenkomst het recht van opstal voor de laagbouw. De muziekvereniging maakt al lange tijd naar tevredenheid gebruik van dit gedeelte van de school. Met het recht van opstal krijgt de vereniging de garantie dat zij ook op de langere termijn het gebouw kan blijven gebruiken en het muziekcentrum op deze mooie plek kan voortzetten.

Johlex Bouw

Voor de hoogbouw van de Ignatiusschool is een openbare verkoopprocedure gestart. Na deze procedure is met Johlex Bouw een koopovereenkomst getekend. Johlex wil in de hoogbouw 6 startersappartementen gaan realiseren. Daarvoor is al een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Fijn dat hiermee voor starters op onze woningmarkt weer wat plaats komt.

Maatschappelijk vastgoed

Het afstoten van maatschappelijk vastgoed past in de regierol die de gemeente enige jaren geleden heeft aangenomen. Daarbij hecht de gemeente er grote waarde aan dat het vastgoed een goede bestemming krijgt, die ten dienste staat van de samenleving. "Met de invulling van een muziekcentrum en jongerenwoningen is dat doel bereikt. De Ignatiusschool is een markant gebouw, waar veel ‘veenders’ een band mee hebben. Het is dan ook mooi dat dit gebouw behouden blijft. Uiteraard wordt het gebouw grondig aangepakt en verduurzaamd, maar met behoud van de huidige schoolse uitstraling."


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.