Pixabay

Schoolbesturen in Kaag en Braassem bezorgd over schrappen laagdrempelige jeugdzorg Go! Voor Jeugd

Verschillende schoolbesturen maken zich grote zorgen over het schrappen van jeugdzorg op scholen in de gemeente Kaag en Braassem van Go! Voor Jeugd. Zij vrezen voor immateriële schade en thuiszitters.

GO! Voor Jeugd is een samenwerkingsverband van acht organisaties met verschillende expertises en zet zich in voor kinderen, jongeren en ouders bij problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Per 1 november hebben zij een aantal taken geschrapt om meer geld en tijd vrij te maken voor complexere jeugdzorg. De schoolbesturen, Stichting Samenwerkverband Passend Onderwijs (SWV/PO) Rijnstreek; het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Midden-Holland & Rijnstreek; de Scope Scholengroep; Stichting De Morgenwijzer en het Scala College, dringen nu aan om de schrapping terug te draaien.

Go! Voor Jeugd wil zich in de toekomst meer richten op complexere jeugdhulp. Omdat de eenvoudige laagdrempelige jeugdzorg de Go! Voor Jeugd veel tijd en geld kostte hebben ze besloten om deze te schrappen. Nu komt er een proef met de begeleiding van multiprobleemgezinnen, in samenwerking met welzijnsorganisatie Tom in de Buurt.

De schoolbesturen stellen dat de laagdrempelige hulp nu voor ongeveer 11.000 basisschoolleerlingen en ongeveer 7.500 leerlingen aan het voortgezet onderwijs in de Rijnstreek verdwijnt. Verder betreuren zij het dat het schrappen van de hulp zonder overleg met hen is gegaan. Aan de andere kant laat een woordvoerder van Go! Voor Jeugd aan het Leidsch dagblad weten dat er wel overleg met de scholen is gevoerd.

Naast het schrappen van de laagdrempelige jeugdzorg geven de schoolbesturen aan dat er geen alternatief bedacht is voor de verdwijning van de hulp. ‘’Dit vergroot de kans op immateriële schade’’, laten de scholenbesturen in een brief aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn weten. Daarnaast vrezen zij dat het aantal thuiszitters zal toenemen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.