Advertorial Overige

Schrijversduo Bakker & Godijn lanceert romannovelle

Het begon met een uitdaging en werd al snel een novelle. Maanden hebben Alice Bakker en Elly Godijn er in het geheim aan gewerkt. 22 augustus presenteren ze tijdens het online Crossing Book Borders Festival de novelle: Angela & Emma, Weerzien. Dit bescheiden boekje smaakt naar meer en is de aanloop naar de “dikke” roman die in 2021 wordt verwacht.

Beide auteurs schrijven vanuit één personage. Alice Bakker schrijft het verhaal van Angela en Elly Godijn neemt het personage van Emma onder haar hoede. De hoofdpersonen zijn voor de auteurs zo gaan leven, dat ze ze niet meer kunnen loslaten. De schrijvers kruipen in de huid van de personages. Bakker & Godijn gaan verder! En ook de twee zussen, want hun verhaal is nog lang niet verteld. Maar eerst de novelle, een intrigerend verhaal met een diepere laag.

Angela & Emma, Weerzien

Angela en Emma hebben een onbezorgde jeugd, lijkt het. Totdat Emma op achttienjarige leeftijd vertrekt en alle banden met haar familie verbreekt. Haar rugzak is gevuld met familiegeheimen die voor de buitenwereld onzichtbaar zijn, zelfs voor Angela.

Vijfentwintig jaar later neemt Angela het heft in eigen handen en gaat op zoek naar haar zus. Iets wat ze veel eerder had moeten doen. Diep weggestopte geheimen komen aan de oppervlakte en zorgen ervoor dat het leven van de tweelingzussen nooit meer wordt zoals het was.

Over de auteurs

Alice Bakker (1970) uit Oude Wetering is auteur en eigenaar van tekstbureau In Woordenland. Na drie YA-boeken -Slapen doen we morgen weer, Ze zien mij niet en Jouw spel mijn regels- is dit haar debuut als romanschrijver. Elly Godijn (1971) uit Hoorn is uitgever bij Godijn Publishing en schreef de autobiografische dagboekroman ‘Blauw Gras’.

Ang&Emma_Front_PRESS.jpeg


Meer nieuws

Gemeente vandaag 16:17

Gelekt communicatieplan van gemeente Kaag en Braassem valt compleet verkeerd

In het communicatieplan dat de gemeente Kaag en Braassem afgelopen week op zijn website plaatste, schreven zij dat ze de pers wantrouwen. In het per ongeluk gelekte communicatieplan stond onder meer, dat er zo min mogelijk gecommuniceerd moet worden met de media. Het communicatieplan werd vrijwel direct weer verwijderd en wethouder Petra van der Wereld heeft haar excuses aangeboden.

Gemeente vandaag 12:43

Officiele inschrijving project CPO Nieuwe Wetering van start

Om te voorkomen dat jongeren de gemeente Kaag en Braassem door gebrek aan huisvestigingsperspectieven moeten verlaten, wil de gemeente hen graag de gelegenheid bieden om op de locatie Molendijk e.o. in Nieuwe Wetering in eigen beheer betaalbare starterswoningen te realiseren. In september 2020 is de informatieavond geweest. Nu is de fase van het inschrijven voor het project aangebroken.

Verkeer en vervoer vandaag 08:58

Werkzaamheden kruising Braassemdreef – Noordeinde afgerond

Sinds vrijdag 5 maart is de kruising Braassemdreef - Noordeinde in Roelofarendsveen weer opengesteld voor al het verkeer. In een periode van acht weken is het kruispunt van de oude situatie verandert naar deze situatie.  

Sport gisteren 10:09

Jubileumboek WVC te koop bij Veenerick

Dit voetbalseizoen viert WVC haar 75 jarig bestaan. Door de corona crisis zijn tal van activiteiten, zoals een groot feest, in het water gevallen. Wel is er een indrukwekkend boek gemaakt van maar liefst 128 pagina’s. Vorige week is het boek uitgereikt aan de leden en aan de vrijwilligers en nu is het te koop bij Veenerick. Het boek kost 15 euro, waarvan 12,50 euro ten goede komt aan WVC zelf. Een prachtig gebaar van Joris, want de club kan dit best gebruiken in deze barre tijden.