Advertorial Overige

Schrijversduo Bakker & Godijn lanceert romannovelle

Het begon met een uitdaging en werd al snel een novelle. Maanden hebben Alice Bakker en Elly Godijn er in het geheim aan gewerkt. 22 augustus presenteren ze tijdens het online Crossing Book Borders Festival de novelle: Angela & Emma, Weerzien. Dit bescheiden boekje smaakt naar meer en is de aanloop naar de “dikke” roman die in 2021 wordt verwacht.

Beide auteurs schrijven vanuit één personage. Alice Bakker schrijft het verhaal van Angela en Elly Godijn neemt het personage van Emma onder haar hoede. De hoofdpersonen zijn voor de auteurs zo gaan leven, dat ze ze niet meer kunnen loslaten. De schrijvers kruipen in de huid van de personages. Bakker & Godijn gaan verder! En ook de twee zussen, want hun verhaal is nog lang niet verteld. Maar eerst de novelle, een intrigerend verhaal met een diepere laag.

Angela & Emma, Weerzien

Angela en Emma hebben een onbezorgde jeugd, lijkt het. Totdat Emma op achttienjarige leeftijd vertrekt en alle banden met haar familie verbreekt. Haar rugzak is gevuld met familiegeheimen die voor de buitenwereld onzichtbaar zijn, zelfs voor Angela.

Vijfentwintig jaar later neemt Angela het heft in eigen handen en gaat op zoek naar haar zus. Iets wat ze veel eerder had moeten doen. Diep weggestopte geheimen komen aan de oppervlakte en zorgen ervoor dat het leven van de tweelingzussen nooit meer wordt zoals het was.

Over de auteurs

Alice Bakker (1970) uit Oude Wetering is auteur en eigenaar van tekstbureau In Woordenland. Na drie YA-boeken -Slapen doen we morgen weer, Ze zien mij niet en Jouw spel mijn regels- is dit haar debuut als romanschrijver. Elly Godijn (1971) uit Hoorn is uitgever bij Godijn Publishing en schreef de autobiografische dagboekroman ‘Blauw Gras’.

Ang&Emma_Front_PRESS.jpeg


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.