Dennis

Schutsluis Veensegat tot nader order niet te gebruiken

Schutsluis Veensegat in Roelofarendsveen kampt met problemen. De gemeente adviseerde eerder al om de sluis niet te gebruiken, maar inmiddels staat er ook een bordje dat de sluis tijdelijk buiten gebruik is.

Door een technisch mankement gaan de sluisdeuren van schutsluis Veensegat moeizaam open. Eerder heeft de gemeente de situatie ter plaatse beoordeeld. De werkzaamheden om het probleem te verhelpen moeten door een specialist uitgevoerd worden. Vorige week meldde de gemeente dat het hulpstuk van de sluis defect is. De wachttijden kunnen hierdoor flink oplopen. Daarom werd geadviseerd op de sluis niet te gebruiken. 

De reparatiewerkzaamheden starten op maandag 20 september en duren maximaal een week. Om verdere schade te voorkomen ontraadt de gemeente het gebruik van de sluis sterk, totdat de werkzaamheden zijn afgerond. Daarom is er ook een bordje bij geplaatst met 'tot nader order niet gebruiken'. 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.