Dennis

Sinterklaas aangekomen in Roelofarendsveen

Nadat Sinterklaas vandaag aangekomen was in Zwalk, is hij meteen doorgereden naar Roelofarendsveen. Niet op zijn paardje Ozosnel, maar ik een mooie oude Amerikaanse pick-up. Met bioscoopstoelen. Want, zo zei de Sint: "Naar een drive-inn bioscoop ga je met de auto, niet op je paard".

Dit jaar is alles anders, dus ook de Sinterklaasintocht. Helaas kon die niet doorgaan bij Het Haventje. Dus koos het organiserende Winkelhart Roelofarendsveen om dit jaar de handen ineen te slaan met de mensen van de A4 drive inn bioscoop. Er mochten dan maar 30 auto's per keer het terein op, maar dat was altijd nog beter dan geen intocht. Bovendien kon er, met een beetje strak plannen en wisselen, 4x een film vertoond worden. 

Voor de film kwam Sinterklaas met zijn hoofdpiet aangereden in een auto. De microfoonpiet rende tussen de auto's door om kinderen te zoeken die een vraag hadden voor de goedheiligman. Ondertussen vermaakte de andere pieten de aanwezigen met grappen, grollen en kunstjes. Bij aanvang van de film, verdween de Sint even van het toneel, om na de film terug te komen om de aanwezige kinderen te bedanken voor hun komst en nogmaals te vertellen dat iedereen toch echt vanavond zijn of haar schoentje mocht zetten. Liefst met daarin de kleurplaat die in de goodiebag zat die iedereen meekreeg bij het verlaten van het terrein.

Zo kon er, zij het voor een select gezelschap, toch nog een kleine Sinterklaasintocht gehouden worden in Roelofarendsveen. Niet zoals het hoort, maar daar maalde de meeste kinderen niet om. Sinterklaas is immers weer in het land, dus dat betekend schoenen zetten en kadootjes krijgen. Wat willen we nog meer.

 

Voor meer foto's check de facebookpagina.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.