Gemeente Kaag en Braassem

Sleuteloverdracht aan de eerste huurders van Polderlaan Leimuiden

Gisteren heeft wethouder Yvonne Peters de sleutel aan de eerste huurders uitgereikt, waaronder aan meneer en mevrouw Van der Hoorn uit Leimuiden. Die verruilen na 44 jaar hun oude huurwoning aan de Ieplaan in voor een energie neutrale comfortwoning aan de Polderlaan. 

Totaal staan er aan de Polderlaan, Dijkzicht en Veldzicht 24 van deze woningen, die de komende twee weken allemaal verhuurd worden.

De woningen zijn in opdracht van Woondiensten Aarwoude door Bolton Bouw BV uit Woerden gerealiseerd. Door een goede samenwerking tussen zowel de gemeente Kaag en Braassem, projectontwikkelaar ViBu, Bolton Bouw BV. en Woondiensten Aarwoude is het gelukt om de woningen nog voor de feestdagen op te leveren.

Wethouder Yvonne Peters: “Op gepaste wijze en met inachtneming van de 1,5 meter afstand heb ik de symbolische sleutel kunnen overhandigen aan het trotse echtpaar Van der Hoorn. Ik ben blij met het resultaat van het eerste stuk van deze nieuwe woonwijk en zie uit naar de realisatie van de volgende fase”.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.