Sluipverkeer ontmoedigen met rood verkeerslicht

Wethouder Yvonne Peters heeft een oplossing bedacht om het sluipverkeer op de Herenweg in Rijnsaterwoude tegen te gaan. Hiervoor zou het stoplicht voor linksaf op de N207 uit de richting van Alphen continu op rood moeten worden gezet.

In november werd voor de eerste keer een ludieke actie aangegaan om het sluipverkeer in Rijnsaterwoude tegen te gaan. Een week later herhaalde de inwoners van Rijnsaterwoude deze actie. Toen werd ook de eerste verkeersremmer (een plantenbak) op de Herenweg geplaatst. De CDA-fractie Kaag en Braassem liet eerder weten een inrijverbod in te willen stellen. Maandag 9 december gaf fractievoorzitter Anja de Rijk haar kijk op de maatregelen die momenteel genomen worden voor de Herenweg in Rijnsaterwoude.

Peters heeft nu een oplossing bedacht. De wethouder noemt dit de simpelste en goedkoopste oplossing om het sluipverkeer aan te pakken. Door in de spits het verkeerslicht alleen op rood te laten staan, zal het sluipverkeer niet meer vanaf de N207 door Rijnsaterwoude heen kunnen rijden.

Voordat het verkeerslicht in de spits op rood kan worden gezet, zal de provincie Zuid-Holland eerst toestemming moeten geven. De provincie beheert de N207 namelijk. Peters heeft laten weten dat er naar andere oplossingen zal worden gezocht indien de provincie niet mee wil werken aan deze oplossing. Als er een andere oplossing moet komen zal dit waarschijnlijk wel duurder uitpakken.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.