Dennis

Soep op je stoep van Wagenaar

De coronacrisis leidt tot leuke en mooie initiatieven. Eén van die initiatieven is die van Restaurant Wagenaar uit Roelofarendsveen. Van maandag tot vrijdag zetten zij Soep op je Stoep. Of van iemand die het volgens jou verdient een lekker soepje te krijgen. 

Toen de regering besloot dat alle horeca dicht moest, schrok Dennis Wesselman net als alle horecaondernemers. Hoe nu verder? Investeren in bezorgen en afhalen? Of toch iets heel anders gaan doen? Vanuit het gegeven dat een pannetje soep bij iemand brengen vaak wat steun biedt, ontstond het plan om soep te gaan maken voor hen die daar behoefte aan hebben. Mensen die de straat niet meer op mogen of durven. Maar ook mensen die de hele dag keihard gewerkt hebben en de puf niet meer hebben om zelf iets te koken.

De bestellingen stroomden al snel binnen. Evenals de positieve reacties van zowel particulieren als bedrijven. Iedere dag maken koks Niels Kristians en Lex Drewes zo’n 80 liter soep klaar in een enorme pan, geschonken door een bedrijf dat liever niet genoemd wil worden. Die gaat in gevacuumeerde zakjes naar de klanten. Klanten die op de dag zelf bellen naar Wagenaar om een zak soep te bestellen. Gastvrouw Lotte van der Star neemt de bestellingen op en zet de tasjes klaar. Soms worden de afzenders nog even vermeld op de zakjes. “De mensen krijgen de soep niet alleen van Wagenaar, ze krijgen het vaak van een vriend of bekende. Dat maken we op deze manier duidelijk”, aldus Van der Star.

“Voorlopig kunnen we de productie qua hoeveelheid nog makkelijk aan. Wat lastiger is zijn de ingrediënten”, zegt Wesselman. “Gelukkig krijgen we regelmatig voedsel van bedrijven. Zo kwam de PLUS gisteren een kar met onder andere tomaten en prei. Helemaal top. Maar we hopen natuurlijk dat meer bedrijven ons initiatief steunen, zodat we hier nog lang mee door kunnen gaan.”

Lijkt een zak soep je heerlijk, ken je iemand die niet naar buiten kan of durft, of iemand die een lekkere zak soep verdient, bel dan iedere werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur op 071-8899001 en ontvang de soep op je stoep, of haal deze af tussen 17.00 en 19.00 uur.

De soep is gratis. Wil je toch een bijdrage doen, zodat Wagenaar soep kan blijven maken, kun je zelf een bedrag overmaken op NL33 RABO 0355 9391 18 tnv Wagenaar ovv Soep op je Stoep.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.