Start jubileumjaar Stichting Oud Alkemade

Zaterdag 4 januari startte museum Oud Alkemade het jubileumjaar met een nieuwjaarsreceptie, die druk bezocht werd. Voorzitter Lex van der Zwet kreeg een schilderij aangeboden gemaakt door Agnes Turk, waarop Alkmadders aan het werk te zien zijn.

In 2020 is het veertig jaar geleden dat de toenmalige burgemeester P.J. Bolten het initiatief nam om in de gemeente Alkemade een historische vereniging op te richten.

Nu zetten 42 vrijwilligers zich in om de geschiedenis van het voormalige Alkemade te bewaren, de ‘tijd van toen’ te laten herleven en over te brengen op de volgende generatie. In het jubileumjaar worden vele activiteiten georganiseerd. Zo worden er voor diverse groepen ouderenmiddagen georganiseerd, waarbij de bezoekers na de koffie/thee, rondgeleid worden door het museum. Donateurs kunnen elke eerste zondagmiddag van de maand aansluiten bij een rondleiding. Het museum is geopend op zondag van 14.00 – 17.00 uur en op dinsdag van 13.30 – 16.00 uur aan de Saskia van Uylenburglaan 22 in Oude Wetering.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.