Dorpshart Leimuiden

Start nieuwe fase werkzaamheden Dorpshart Leimuiden

De nieuwe fase van de werkzaamheden voor het Dorpshart Leimuiden gaat deze week van start. Gebr. Beentjes rond in deze fase het voorbereidende grondwerk af. Zij komen dan, nadat de huizen zijn gebouwd, terug voor de inrichten en afwerking van de straten en het terrein inclusief de haven.

Bij de woningen rondom het Dorpshart hebben inmiddels bouwkundige opnames plaatsgevonden. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn op dit moment volop aan de gang. Zo is er vorige week begonnen met het plaatsen van de bouwkeet en het verder inrichten van de bouwplaats.

Deze week staat de start van de heiwerkzaamheden voor de woningen ingepland. De heiwerkzaamheden moeten volgens de planning begin april klaar zijn. Daarna wordt er verder gegaan met de overige bouwwerkzaamheden voor het noordelijke deel van het Dorpshart.


Meer nieuws

Sport vandaag 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.