MeerWonen

Startsein bouw 40 eengezinswoningen in Roelofarendsveen

Deze week is de eerste paal geslagen voor de bouw van 40 eengezinswoningen in project Aan de Braassem in Roelofarendsveen. In opdracht van MeerWonen realiseert Bouwmaatschappij Verwelius de bouw van deze woningen, die heel hard nodig zijn in deze wooncrisis. Naar verwachting worden deze woningen begin 2023 opgeleverd.

Nul op de meter (NOM) woningen

Zoals alle woningen die MeerWonen de afgelopen jaren in Kaag en Braassem heeft gebouwd, worden ook deze woningen gasloos en zijn qua energie zoveel mogelijk zelfvoorzienend. De huurders krijgen daarmee een energieneutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan MeerWonen. In de gemeente Kaag en Braassem is nog steeds veel behoefte aan sociale huurwoningen. Met de realisatie van deze 40 huurwoningen in Aan de Braassem komen er weer betaalbare energiezuinige woningen bij. Een mooi resultaat in deze tijd van grote woningnood.

Lokaal maatwerk

Het zijn betaalbare woningen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem worden toegewezen. In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Op deze manier blijven we de doorstroming in Kaag en Braassem stimuleren. De woning beschikt over 2 slaapkamers en huurders hebben de mogelijkheid om zelf een kamer op zolder te maken. Dit is wel verbonden aan voorwaarden.

Mix van woningtypen

Manager Wonen Yvonne Aardenburg is blij dat ze op termijn weer eengezinswoningen kan aanbieden via Hureninhollandrijnland. “De afgelopen 2 jaar hebben we al 51 appartementen kunnen verhuren op verschillende plekken in Kaag en Braassem en daar komen dit jaar nog eens 75 appartementen bij door de projecten Westend en de Kolk. Mooi dat we daar in 2023 nog eens 40 eengezinswoningen bij kunnen optellen. Een goede mix van woningtypen waardoor verschillende doelgroepen aan bod kunnen komen”.

Op de foto's: start heiwerk en artist impression 3B (deel van de witte huizenblokjes zijn de 40 woningen van MeerWonen)

heistelling klein meerwonen.png


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.