ipv Delft

Steiger met uitkijktoren in Braassemermeer

Gemeente Kaag en Braassem en Kaag en Braassem Promotie zijn van plan om een steiger met uitkijktoren te bouwen in het Braassemermeer. Dit plan is echter tot stand gekomen zonder overleg met buurtbewoners aan de Noordkade in Roelofarendsveen.   

In de zomermaanden is er bij de gemeente een aanvraag binnen gekomen voor het bouwen van een steiger met uitkijktoren. Dit zou gebouwd moeten worden in het Braassemermeer, ter hoogte van Noordkade 17. In samenwerking met Kaag en Braassem promotie wil de gemeente ervoor zorgen dat de steiger met uitkijktoren een recreatieve voorziening wordt. Hiermee willen zij Roelofarendsveen op de kaart zetten, waarbij mensen die met hun boot op het meer varen geïnteresseerd moeten raken in wat het achterland te bieden heeft. De uitkijktoren moet van bovenaf een tulp voorstellen. 

Zonder overleg
De vergunning voor de steiger met uitkijktoren is op 2 september goedgekeurd. De steiger moet in totaal 30 meter lang worden en zal 4 a 5 meter de hoogte in gaan. Buurtbewoners wisten echter van niks. "Het is gebeurd zonder overleg", vertelt een bewoner. "De gemeente heeft ons geen inzicht gegeven in de plannen rondom het bouwen van de steiger met uitkijktoren. De plannen zijn er al voordat wij een reactie hebben kunnen geven."

Buurtbewoners zitten vooral met de gang van zaken. "We hebben niet zozeer bezwaar tegen de uitkijktoren, ondanks dat het bijna in onze achtertuin gebouwd wordt. Het gaat ons er vooral om dat we hierover niet geïnformeerd zijn. We hadden graag mee willen denken, dan was er sprake geweest van een groter draagvlak voor het plan. Misschien hadden we samen wel tot een nog veel beter plan kunnen komen."

Waar buurtbewoners ook mee zitten is het financiële plaatje. In totaal gaat het project € 350.000 kosten. Hiervan wordt 75% vergoed door verschillende fondsen, maar 25% van het bedrag moet door de gemeente worden betaald. "Dit is echt een flink geldbedrag. Onbegrijpelijk dat dit niet met ons wordt
overlegd. Zeker als je je beseft dat er geld tekort is voor de bibliotheek en het zwembad." 

Informatiebijeenkomst 
Om buurtbewoners alsnog van informatie te voorzien, wordt er op dinsdag 1 oktober om 20:00 uur een bijeenkomst georganiseerd waar alle informatie omtrent het plan wordt besproken. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in Café de Haven in Roelofarendsveen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.