Stemming voor fusie tussen WVC en DOSR

Maandagavond vond er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering (BALV) plaats bij de Roelofarendsveense voetbalclubs WVC en DOSR.

In december 2018 zijn zes werkgroepen, bestaande uit leden van zowel WVC als DOSR, gestart met een onderzoek naar een samenwerking. Op basis van dit onderzoek is het advies gegeven aan de voetbalclubs om te gaan fuseren.

Statuten
De statuten van WVC schrijven voor dat bij een stemming minimaal twee derde van de leden aanwezig moet zijn. Dat houdt in dat er afgelopen maandag minimaal 475 leden bij de stemming moesten zijn. Aangezien dit aantal niet werd gehaald, kon er niet worden overgegaan tot stemming. WVC was al uitgegaan van dit scenario en dus schreven zij eerder al een 2e BALV uit. Deze zal maandag 9 september om 19:30 uur plaatsvinden. Bij deze stemmingsronde is er geen minimumaantal aanwezigen vereist. 

Voor DOSR is er sowieso maar 1 stemming nodig. De club heeft in de statuten geen minimaal aantal stemmers opgenomen en kan zodoende direct tot een uitslag komen. Ook bij DOSR staat de stemming aanstaande maandag om 19:30 uur op de agenda.

Beide vergaderingen vinden plaats in de kantine van de desbetreffende vereniging.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.