Ingezonden

“Sterven doe je maar één keer en niemand weet hoe het moet”

Wim Sleeuw, bestuurslid van Amandi Thuis, stelde afgelopen vrijdag ter gelegenheid van de viering van ‘30 jaar vrijwilligers’ in de palliatieve terminale zorg in Kaag en Braassem het kleurige boekje tentoon. Riet Hekkenberg, initiatiefneemster en tevens vrijwilliger, schreef het kleurrijke boekje met ervaringen van toen, mijlpalen en foto’s.

‘’Sterven doe je maar één keer en niemand weet hoe het moet’’, laat Sleeuw weten tijdens de viering. Hij vindt dat de kennis van en ondersteuning bij het sterven nog onvoldoende benut wordt.

De vrijwilligers van Amandi Thuis ontzorgen de mantelzorgers door hun liefdevolle aandacht, jarenlange ervaring met en kennis van het stervensproces. Desondanks wordt vaak pas laat een beroep gedaan op de vrijwilligers. De drempel is begrijpelijk: het is niet vanzelfsprekend om een ‘vreemde’ binnen te laten in een toch al ingewikkelde periode. Maar de rust die het geeft is van onschatbare waarde, zoals blijkt uit de dankbetuigingen in het boekje.  

Wie het gratis boekje “Vrijwilligers Palliatieve Zorg in Kaag en Braassem 1990 – 2020” wil ontvangen, of meer informatie wenst, kan een bericht sturen per mail naar coordinatoren@amandi-thuis.nl of telefonisch contact opnemen via 06-22297924.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Amandi Thuis.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.