Josh Walet

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor herbouw kerk Hoogmade

Het beeld van Hoogmade is niet meer hetzelfde. Sinds de val van de groene punt van de toren ontbreekt er iets in het uitzicht.

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor de herbouw van de kerk, om het uitzicht weer compleet te maken. Onafhankelijk van de kerk zelf, zodat het geld dat wordt ingezameld ook echt gebruikt wordt voor de herbouw van de kerk.

20 november werd de stichting opgericht. In Het Drieluik bogen zo’n 100 betrokkenen zich over de vraag hoe het verder moet. Toen al klonken geluiden over iets als een crowdfunding.

Eerste actie
Nog geen week later kwam een aantal van deze betrokkenen bij elkaar. De eerste actie loopt al momenteel: via Whydonate kan er geld worden gedoneerd voor de herbouw van de kerk en de groene toren, ook wel het herkenningspunt van Hoogmade.

De site, die nu alleen via die van rkgroenehart.nl te bereiken is, moet nog worden aangekleed. Nu bevat die, buiten de namen van de zes bestuursleden, vooral mededelingen. Bijvoorbeeld dat er binnenkort meer informatie over de stichting te vinden zal zijn. Ook kun je met goede ideeën hier terecht.

Op 28 maart houdt de stichting een veiling waarvoor iedereen kavels mag aandragen. Een aangekleed etentje thuis, een middagje varen of iets totaal anders: dat maakt niet uit


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!