Josh Walet

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor herbouw kerk Hoogmade

Het beeld van Hoogmade is niet meer hetzelfde. Sinds de val van de groene punt van de toren ontbreekt er iets in het uitzicht.

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor de herbouw van de kerk, om het uitzicht weer compleet te maken. Onafhankelijk van de kerk zelf, zodat het geld dat wordt ingezameld ook echt gebruikt wordt voor de herbouw van de kerk.

20 november werd de stichting opgericht. In Het Drieluik bogen zo’n 100 betrokkenen zich over de vraag hoe het verder moet. Toen al klonken geluiden over iets als een crowdfunding.

Eerste actie
Nog geen week later kwam een aantal van deze betrokkenen bij elkaar. De eerste actie loopt al momenteel: via Whydonate kan er geld worden gedoneerd voor de herbouw van de kerk en de groene toren, ook wel het herkenningspunt van Hoogmade.

De site, die nu alleen via die van rkgroenehart.nl te bereiken is, moet nog worden aangekleed. Nu bevat die, buiten de namen van de zes bestuursleden, vooral mededelingen. Bijvoorbeeld dat er binnenkort meer informatie over de stichting te vinden zal zijn. Ook kun je met goede ideeën hier terecht.

Op 28 maart houdt de stichting een veiling waarvoor iedereen kavels mag aandragen. Een aangekleed etentje thuis, een middagje varen of iets totaal anders: dat maakt niet uit


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.