Josh Walet

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor herbouw kerk Hoogmade

Het beeld van Hoogmade is niet meer hetzelfde. Sinds de val van de groene punt van de toren ontbreekt er iets in het uitzicht.

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor de herbouw van de kerk, om het uitzicht weer compleet te maken. Onafhankelijk van de kerk zelf, zodat het geld dat wordt ingezameld ook echt gebruikt wordt voor de herbouw van de kerk.

20 november werd de stichting opgericht. In Het Drieluik bogen zo’n 100 betrokkenen zich over de vraag hoe het verder moet. Toen al klonken geluiden over iets als een crowdfunding.

Eerste actie
Nog geen week later kwam een aantal van deze betrokkenen bij elkaar. De eerste actie loopt al momenteel: via Whydonate kan er geld worden gedoneerd voor de herbouw van de kerk en de groene toren, ook wel het herkenningspunt van Hoogmade.

De site, die nu alleen via die van rkgroenehart.nl te bereiken is, moet nog worden aangekleed. Nu bevat die, buiten de namen van de zes bestuursleden, vooral mededelingen. Bijvoorbeeld dat er binnenkort meer informatie over de stichting te vinden zal zijn. Ook kun je met goede ideeën hier terecht.

Op 28 maart houdt de stichting een veiling waarvoor iedereen kavels mag aandragen. Een aangekleed etentje thuis, een middagje varen of iets totaal anders: dat maakt niet uit


Meer nieuws

Politie vandaag 15:12

23-jarige automobilist aangehouden vanwege pepperspraybusje

Zaterdagochtend zagen agenten op de Veenderdijk in Rijpwetering een auto al slingerend over de weg rijden. Toen zij de bestuurder hierop aanspraken, bleek hij een busje pepperspray binnen handbereik te hebben liggen.

Politie gisteren 09:48

iPads gevonden in Roelofarendsveen

Afgelopen vrijdag, 21 januari heeft een oplettende getuige een vijf iPads gevonden in een blikvanger aan de Breitnerlaan in Roelofarendsveen.

Overige 22 jan. 2022 10:54

Tulpen.nl haalt 3.000 euro op voor stichting MIND

Tulpen.nl in Roelofarendsveen heeft 3.000 euro ingezameld voor stichting MIND. Op 20 januari werd deze cheque aan Madelon Balm en Lotte de Roode overhandigd. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er in deze tijd aandacht is voor de mentale gezondheid onder jongeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jan. 2022 11:01

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.