Josh Walet

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor herbouw kerk Hoogmade

Het beeld van Hoogmade is niet meer hetzelfde. Sinds de val van de groene punt van de toren ontbreekt er iets in het uitzicht.

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor de herbouw van de kerk, om het uitzicht weer compleet te maken. Onafhankelijk van de kerk zelf, zodat het geld dat wordt ingezameld ook echt gebruikt wordt voor de herbouw van de kerk.

20 november werd de stichting opgericht. In Het Drieluik bogen zo’n 100 betrokkenen zich over de vraag hoe het verder moet. Toen al klonken geluiden over iets als een crowdfunding.

Eerste actie
Nog geen week later kwam een aantal van deze betrokkenen bij elkaar. De eerste actie loopt al momenteel: via Whydonate kan er geld worden gedoneerd voor de herbouw van de kerk en de groene toren, ook wel het herkenningspunt van Hoogmade.

De site, die nu alleen via die van rkgroenehart.nl te bereiken is, moet nog worden aangekleed. Nu bevat die, buiten de namen van de zes bestuursleden, vooral mededelingen. Bijvoorbeeld dat er binnenkort meer informatie over de stichting te vinden zal zijn. Ook kun je met goede ideeën hier terecht.

Op 28 maart houdt de stichting een veiling waarvoor iedereen kavels mag aandragen. Een aangekleed etentje thuis, een middagje varen of iets totaal anders: dat maakt niet uit


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.