Josh Walet

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor herbouw kerk Hoogmade

Het beeld van Hoogmade is niet meer hetzelfde. Sinds de val van de groene punt van de toren ontbreekt er iets in het uitzicht.

Stichting de Groene Punt zamelt geld in voor de herbouw van de kerk, om het uitzicht weer compleet te maken. Onafhankelijk van de kerk zelf, zodat het geld dat wordt ingezameld ook echt gebruikt wordt voor de herbouw van de kerk.

20 november werd de stichting opgericht. In Het Drieluik bogen zo’n 100 betrokkenen zich over de vraag hoe het verder moet. Toen al klonken geluiden over iets als een crowdfunding.

Eerste actie
Nog geen week later kwam een aantal van deze betrokkenen bij elkaar. De eerste actie loopt al momenteel: via Whydonate kan er geld worden gedoneerd voor de herbouw van de kerk en de groene toren, ook wel het herkenningspunt van Hoogmade.

De site, die nu alleen via die van rkgroenehart.nl te bereiken is, moet nog worden aangekleed. Nu bevat die, buiten de namen van de zes bestuursleden, vooral mededelingen. Bijvoorbeeld dat er binnenkort meer informatie over de stichting te vinden zal zijn. Ook kun je met goede ideeën hier terecht.

Op 28 maart houdt de stichting een veiling waarvoor iedereen kavels mag aandragen. Een aangekleed etentje thuis, een middagje varen of iets totaal anders: dat maakt niet uit


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.