Ingezonden
Advertorial Muziek

Stichting Kamermuziek Nieuwkoop start lustrumseizoen met grandioos Minifestival

Al dertig jaar klinkt in Nieuwkoop klassieke muziek van wereldklasse. Dat mag en zal gevierd worden! Daarom presenteert Stichting Kamermuziek dit seizoen een serie van maar liefst negen bijzondere, feestelijke concerten in de Remonstrantse en Hervormde Kerk. Het belooft een druk bezocht evenement te worden. Dat wil je niet missen.

De eerste serie van de stichting werd dertig jaar geleden mede geïnitieerd door pianist David Kuyken, toen hij in Nieuwkoop kwam wonen. In de loop der jaren groeide de reeks -mede door de deskundige en uitgekiende programmering van zijn echtgenote Diana Bohnenberger- uit tot een nationale en internationale concertserie van het allerhoogste niveau.

Op 15 en 16 oktober aanstaande staat het Spaanse Cuarteto Quiroga centraal. Met dit uitgelezen strijkkwartet geeft de jonge Belgische topklarinettiste Annelien van Wauwe op de eerste dag van een heus Minifestival het startschot voor het jubileumseizoen. Je hoort de vijf musici in Beethovens Strijkkwartet op. 95 en in Mozarts beroemde Klarinetkwintet, een werk van werkelijk uitzonderlijke schoonheid.

Een dag later is het ’s middags de beurt aan meesterpianist David Kuyken, die gedurende de afgelopen drie decennia garant stond voor talloze gedenkwaardige optredens in de serie. Met hetzelfde onvolprezen Cuarteto Quiroga speelt hij die andere onbetwiste parel uit de kamermuziekliteratuur, Brahms’ monumentale Pianokwintet. Ook te horen: Strijkkwartet nr. 2, van dezelfde componist.

Twee dagen achter elkaar de prachtigste muziek in de intieme Remonstrantse Kerk met zijn fantastische akoestiek, dichtbij de uitvoerenden. Je bent van harte welkom!

Bestelinformatie op www.kamermuziek-nieuwkoop.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.